În ediția de săptămâna trecută, vă arătam cum CNADNR își bate joc de un întreg județ. Își bate joc, pentru că administrează cele mai importante drumuri, lăsându-le în paragină sau făcând reparații peste reparații, fără să se întrevadă vreo finalitate benefică și pentru cei care ajung să circule pe respectivele căi.
Am primit la redacție mai multe sesizări și reclamații privitoare la calitatea lucrărilor făcute pe DN 15D Piatra Neamț – Roman, unde ar exista suprafețe denivelate. Am cerut companiei să ne spună cine a făcut lucrarea, dacă ea a fost subcontractată și care a fost componența comisiei de recepție a lucrărilor. Primul răspuns a fost o zeflemea, care nu spunea, practic, decât sumele cheltuite. S-a dat numele unei societăți, dar fără vreun alt element de identificare (județ, oraș, cod fiscal etc.). Am insistat, iar răspunsul primit de data aceasta este pe măsura unei companii care gestionează cu mult succes pentru membrii săi, dezastrul drumurilor naționale și autostrăzilor românești.
Așa am aflat care este firma, dar nu ni s-a spus dacă a făcut lucrarea ea sau a subcontractat-o, după cum nu ni s-a spus nici cine a făcut parte din comisia de recepție, ca să putem discuta ulterior cu ei și a le lua punctul de vedere. Răspunsul CNADNR in integrum îl redăm în cele ce urmează:
«Urmare solicitării dvs. transmisă Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA, referitoare la societatea SC Interconstruct SRL și a comisiei de recepție a lucrărilor, vă comunicăm următoarele:
SC INTERCONSTRUCT SRL, localitatea Negrești Oaș, strada 1 Iunie, nr. 23 A, județul Satu Mare. CUI RO14471164, Reg. Com. J30/102/2002.
– Care a fost componența comisiei de recepție a lucrărilor? Nominal.
Comisia de recepție la terminarea lucrărilor a fost formată din:
– președinte, reprezentant al CNADNR – Direcția Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi;
– reprezentant CNADNR – Serviciul Control Calitate Drumuri Naționale și Autostrăzi;
– reprezentant CNADNR – Serviciul Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi;
– reprezentant CNADNR – Direcția Tehnică – U.I.P. U.R.S.F;
– reprezentant DRDP Iași – Departamentul Întreținere Drumuri;
– reprezentant DRDP Iași – Biroul Proiectare;
– reprezentant SDN Piatra Neamț;
– Reprezentant Consiliul Județean Neamț;
– diriginte de șantier;
– reprezentant constructor.
Considerăm că pe sectoarele de pe DN 15D, Piatra Neamț – Roman, pe care s-au executat covoare asfaltice în perioada 2013 – 2015, nu sunt neconformități în ceea ce privește calitatea lucrărilor și amenajarea elementelor geometrice.
Nu sunt suprafețe denivelate pe sectoarele pe care au fost executate covoare asfaltice.
Menționăm că pe DN 15D, Piatra Neamț – Roman, lucrările nu sunt finalizate, urmând ca în perioada următoare să mai fie executate covoare asfaltice pe 9,5 km, respectiv două sectoare intercalate între sectoarele cu covoare noi.
Pe aceste sectoare se circulă în alte condiții decât pe cele recent realizate.
CNADNR SA»
Un comentariu
perioada urmatoare fiind care?2020,30