La cea mai recentă ședință a Consiliului Județean (CJ) Neamț, aleșii au aprobat, cu unanimitate de voturi, mărirea contribuției județului pentru susținerea Crucii Roșii, de la 10.000 la 35.000 lei pentru acest an. Solicitarea a venit din partea filialei nemțene a Societății Naționale de Cruce Roșie.
Conform hotărârii, banii vor fi folosiți “pentru realizarea de programe în vederea ameliorării stării de sănătate, a prevenirii îmbolnăvirilor și alinării suferințelor nemțenilor; activități de atragere a copiilor și tinerilor în acțiunile organizate de Crucea Roșie; organizarea și participarea la acțiuni internaționale de ajutorare a victimelor, indiferent de cauzele și de natura dezastrelor; de încheiere a unor convenții de colaborare și derularea de programe de acțiune comune cu alte societăți sau asociații care desfășoară acțiuni umanitare, cu societăți comerciale, cu ministere si alte instituții de specialitate ale administrației publice centrale și locale, în vederea realizării misiunii sale umanitare“.
Conducerea Crucii Roșii nemțene a spus că și anul trecut, tot printr-un proiect de hotărâre, 20.000 lei au fost direcționați spre campania umanitară din Nepal organizată de Asociația “VOLUNTEER FOR LIFE”, condusă de Ionuț Ursu. Banii au ajuns tot prin Crucea Roșie, filiala Neamț. Mergând pe același principiu și în 2017, 20.000 lei se vor duce tot la această asociație.
“Am făcut un parteneriat cu Ionuț Ursu, banii s-au dus la el, pentru acest proiect. El a justificat fiecare leu printr-un raport de activitate, iar eu la rândul meu am trimis la Consiliul Județean, că trebuie să justific personal banii pe care i-am primit. Pentru 2017 încă nu am făcut parteneriat, dar Ionuț Ursu ține aproape de noi. În doi ani, pe acest proiect din Nepal va fi alocat un fond total de 40.000 lei“, a spus Florin Pîclea, directorul Crucii Roșii Neamț.
Din raportul semnat de Ionuț Ursu aflăm că “«VOLUNTEER FOR LIFE» a donat bunuri la Manmohan Memorial Community Hospital Kathamndu, fiind implementat un proiect numit – «Fiecare nepalez are dreptul la servicii medicale»”.
Rămâne întrebarea de ce nu a făcut direct asociația lui Ionuț Ursu o cerere la CJ și s-a ales calea ocolită, prin intermediul Crucii Roșii. (Gianina BUFTEA)
Un comentariu
A ales calea sigura nu cea ocolită. Fundatia lui Ionuț Ursu putea strânge singura o suma mai mica decat Crucea Rosie. In plus dvs stiti suma totala?
Este posibil ca pe langa banii de la Crucea Rosie sa fie si bani stransi prin fundatia Volunteere for life