Farmacia Ardealul vine în întâmpinarea clienților cu un nou serviciu inovator care va micșora semnificativ timpii de așteptare. Este vorba despre un program pilot în care intră pentru început farmaciile situate în Precista, pe strada Titu Maiorescu și lângă Muzeul de Istorie, pe b-dul Decebal. Clienții pot scana sau fotografia, de acasă sau de oriunde vor, o rețetă compensată, o listă de medicamente sau alte produse, o încarcă pe site-ul www.farmaciaardealul.ro și așteaptă să fie chemați pentru a li se onora, cu rapiditate, comanda. Acest nou serviciu va fi operațional de luni, 29 mai.
” În momentul când am făcut pachetul, inclusiv factura, îl anunțăm pe om să vină să-l ridice de la una din cele două farmacii. Timpul persoanei care a făcut comanda pe site va fi cel util și necesar pentru a primi explicații, după care plătește și pleacă. Eu zic că este un gând bun pe care-l avem. Cel mai trist este atunci când pierzi timp. Bani, fiecare dintre noi a pierdut, dar banii se mai fac. Timpul nu-l mai poți recupera, e ireversibil și atunci fiecare este foarte cumpănit cu timpul personal și apar frustrări. Încercăm să facem treaba asta și eu zic că va fi spre binele tuturor. Chiar și pentru noi înseamnă un stres mai puțin. Noi câștigăm pentru că oferim un serviciu inovator pe piața din Piatra Neamț, clientul câștigă pentru că este calm și nu pierde timp”, a declarat farmacistul George Echim.
Primul pas pentru scurtarea timpilor de așteptare la farmaciile Ardealul a fost acela de a înființa o „casă-express“, destinată celor care au rețete simple ori care vor să cumpere medicamente sau alte produse din farmacie, care se eliberează fără prescripție medicală.
”Noi vrem ca oamenii care ne trec pragul să economisească timp. Fiecare om are timpul măsurat, planificat. Nu toată lumea care vine în farmacie are treabă cu rețetele compensate. Unii nu au nevoie de rețete compensate și atunci nu este corect să aștepte atât de mult. O farmacie, deși de multe ori este confundată cu un magazin, nu este un simplu magazin și atunci timpii de așteptare cu adevărat sunt mai mari decât în celelalte locuri. Și asta din motive obiective pentru că în general medicamentele sunt substanțe periculoase și atunci noi ca farmaciști, ca instituție a farmaciei, trebuie să ne asigurăm că oamenii care cumpără de la noi pleacă acasă cu lecția învățată. Peste acești timpi de așteptare care sunt normali, pentru că timpul de explicare nu-i un timp consumat degeaba, se mai adaugă și alte inconveninente: sistemele informatice cu Casa de Asigurări merg încet, pe de altă parte multe medicamente lipsesc și atunci omul vine în farmacie și se trezește că medicamentul acela nu este, că este la un alt punct de lucru de-al nostru ceea ce înseamnă vizite repetate și rezultă un timp efectiv pierdut. Având o platformă informatică ne-am gândit s-o folosim mai bine și sper să dea roade”, a mai adăugat George Echim.