Unii dintre romașcanii care își renovează locuințele ori execută lucrări de reparații și-au făcut un obicei de a arunca deșeurile rezultate (moloz, resturi de parchet, de instalații electrice, fragmente de zidărie, gresie și faianță dezafectată) pe malul râului Moldova sau pe lângă variantele ocolitoare ale Romanului. Primarul Micu este nemulțumit că sancțiunile care se pot aplica celor care procedează în acest mod sunt prea mici.
“Amenzile sunt destul de mici și mai există și prevederea că se poate plăti, în 48 de ore, jumătate din minimul amenzii. Iar minimul este de 100 de lei. Sigur că 50 de lei (ca amendă, plătită în 48 de ore) nu este deloc descurajator pentru cei care nu înțeleg să se comporte cum se cuvine față de municipiu și față de mediul înconjurător. Am dat dispoziție Poliției locale să monitorizeze cu mai mare atenție zonele în care se aruncă deșeuri din construcții, iar pe cei identificați, pe lângă amendă, îi vom obliga să aducă terenul la starea inițială”, afirmă edilul Romanului.
Primarul Romanului supralicitează, atenționând proprietarii privați pe ale căror terenuri se vor identifica deșeuri, că vor fi inițial notificați să-și curețe terenurile, iar ulterior, în caz de neconformare, vor fi amendați și aceștia. (D.A.)