Lupta pentru putere în PMP intră în linie dreaptă, 55 de „lideri, dintre care 38 de președinți de organizații județene” ai partidului semnând o scrisoare deschisă postată pe pagina de Facebook a formațiunii prin care cer convocarea unui Congres al partidului în 19 februarie pentru a-l pune în funcție de președinte pe Eugen Tomac în locul lui Cristian Diaconescu.
Printre semnatarii acestei scrisori cu titlul „PMP – un nou început pentru o Românie creștin-democrată” se numără și președintele PMP Neamț, Bogdan Gavrilescu. Alăturii de colegi, el acuză conducerea actuală a partidului de situația în care a ajuns: „S-a ajuns aici din cauza indeciziei de la nivelul conducerii PMP, din pricina lipsei de dialog, a alimentării consecvente a unor conflicte, în locul preocupării și acțiunii hotărâte pentru dezamorsarea acestora. De șase luni, nu s-a găsit nicio soluție în privința desemnării unui secretar general, de trei luni, în pofida apelurilor repetate care i-au fost adresate, președintele PMP nu a mai convocat nicio ședință, nicio dezbatere la nivelul structurilor statutare ale PMP, de natură a detensiona atmosfera politică tot mai încordată și deteriorată din interiorul partidului. Nu s-a mai dialogat de la nivel central nici măcar cu aleșii locali, care reprezintă zestrea noastră pragmatică, meritorie și concretă, rod al campaniilor electorale grele pe care le-am purtat la alegerile locale și generale”.
De asemenea, scrisoarea menționează că Partidul Mișcarea Populară în acest moment nu are „nicio direcție politică limpede, asumată oficial la vârful PMP, o comunicare publică clară, consecventă și coerentă, onestă, în spiritul valorilor ideologice, doctrinare, creștin-democrate, a proiectelor noastre, care stau la temelia acestui partid, problemele și tensiunile interne în mod evident s-au acutizat”. Semnatarii recunosc faptul că sondajele de opinie realizate evidențiază „o prăbușire semnificativă a încrederii cetățenilor în partidul nostru”. Ei exclud categoric „tema unei fuziuni cu o altă formațiune politică”, răspuns la zvonurile apărute în spațiul public despre negocierile PNL – PMP în acest sens.
Soluția propusă de semnatari este clară: „Pentru toate acestea, ne reîntoarcem în 19 februarie în congres și susținem Moțiunea lui Eugen Tomac, „PMP – un nou început pentru o Românie creștin-democrată”. Facem acest lucru asumându-ne deschis parcursul politic pentru a reveni astfel întăriți pe scena politică, cu proiectele care au consacrat PMP”. Rămâne de văzut dacă această poziționare pe o linie politică foarte aglomerată în acest moment va ajuta formațiunea politică să reintre în rândul partidelor parlamentare.
M.N.