Într-o postare pe pagina de socializare, președintele PNL Neamț, vorbește despre locul Mănăstirii Petru Vodă pe harta lăcașurilor de cult din Neamț dar și despre necesitatea unei căi de acces moderne pentru pelerini și turiști. Atrage atenția în postare promisiunea făcută, în calitate de viitor președinte la Consiliul Județean Neamț, de modernizare a drumului respectiv. „Când spui Mănăstirea Petru Vodă, gândul te duce imediat la părintele Iustin Pârvu, la un loc de pace și rugăciune, la regăsirea sufletului și la mult, foarte mult har care izvorăște din sfințenia și smerenia preacucernicilor părinți.
E important să discutăm despre acest loc sfânt din Neamț, din localitatea Poiana Teiului, întrucât e nevoie de implicarea tuturor, pentru a rezolva problema care trenează de ani și ani și care se numește pârâul Bolătău.
Cunosc foarte bine situația și am vrut să vin în teren împreună cu Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, domnul Mircea Fechet pentru a-i explica importanța implementării de urgență a unui proiect de regularizare a albiei pârâului Bolătău din localitatea Poiana Teiului. Din cauza substratului specific, acest curs de apă are un caracter accentuat de torențialitate, transportând în timpul viiturilor o cantitate mare de aluviuni. Aceste depuneri produc regulat o supraîncărcare a cursului de apă, favorizând inundațiile în zonă si totodată ruperea drumului ce face accesul către Mănăstirea Petru Vodă și Mănăstirea Paltin.
Alături de mine au fost președintele PNL Poiana, Teiului Alexandru Chirilă și colegul Vasile Scripcaru, domnul senator Eugen Țapu-Nazare, primarul Țifui Dumitru Bogdan de la Farcașa, domnii sub-prefecți ai județului Neamț, Iulian Jugan și Adrian Ciobanu, domnul comisar șef al Gărzii de Mediu, Andrei Corlan, șeful gărzii forestiere Neamț, Vlad Vieru dar și reprezentanți ai Administrației Naționale a Apelor Române. De asemenea, la întâlnire a participat și părintele stareț Hariton Negrea de la Mănăstirea Petru Vodă, cu care am avut o discuție consistentă despre soluția vizând rezolvarea acestei probleme si i-am făcut o promisiune, atât eu cât și domnul ministru Mircea Fechet, că se vor aloca fondurile necesare pentru corecția pârâului Bolătău și, în viitor, nu vom mai avea situații neplăcute provocate de inundații.
Este o binecuvântare să avem în județ asemenea obiective de turism religios, dar este în același timp mare păcat, că de ani de zile, nu s-au luat măsurile cuvenite pentru a rezolva problema inundațiilor și a pagubelor provocate.
Domnul ministru ne-a asigurat că anul viitor vom primi sprijinul de care avem nevoie pentru a accesa fondurile destinate studiilor și apoi pentru a implementa proiectul de regularizare a pârâului.
Suntem hotărâți, suntem încrezători și ne vom implica în beneficiul oamenilor din Poiana Teiului, a credincioșilor care vin în vizită la Mănăstirea Petru Vodă și care au nevoie de un acces modern și facil.
E de menționat că Mănăstirea Petru Vodă din județul Neamț, este în primele lăcașuri de cult din România ca număr de vizitatori pe care îi primește anual și e mare păcat că nu sunt asigurate condițiile decente de acces.
Județul nostru se mândrește cu cele mai multe mănăstiri și biserici din România, cu locuri încărcate de spiritualitate și cu părinți rugători și cu mult har.
Haideți să dezvoltăm Neamțul și să fim la loc de cinste pe harta României, să dezvoltăm circuitele turistice între lăcașurile de cult și să ne promovăm așa cum ar trebui turismul monahal.
Și mai fac o promisiune și așa să-mi ajute Dumnezeu, anul viitor, ca președinte al Consiliului Județean Neamț mă voi preocupa să se realizeze și asfaltarea căii de acces către Mănăstirea Petru Vodă, pentru că așa e normal, să sprijinim pe de o parte lăcașurile de cult din Neamț dar si turismul.”
M.N.