Reluăm seria articolelor informative prin care încercăm să vă dăm câteva repere despre cum puteți să vă petreceți sfârșitul de săptămână, cu familia sau prietenii, în funcție de preferințele dumneavoastră culturale și recreative.
Pentru cei care își doresc să facă mișcare în aer liber, cu zăpadă și cu tot felul de oportunități de recreere, Durău Park este destinația ideală pentru o minivacanță de 2-3 zile. Puteți îmbina sportul cu distracția și să vă bucurați de zăpadă, în condițiile în care nu a nins decât la munte, având tot ceea ce aveți nevoie pentru asta la îndemână.
Teatrul Tineretului din Piatra-Neamț vă invită sâmbătă, 11 ianuarie, în sala mare, de la ora 19:00, la spectacolul “Fragmente din povestea noastră” (trailer). Un proiect ce poartă semnătura lui Bogdan Zamfir, text și regie, în scenografia Irinei Moscu. Spectacolul a fost realizat în cadrul proiectului “UNLOCK THE CITY!”, finanțat prin Programul Europa Creativă 2021-2027.
Îi veți revedea pe actorii Cristina Ciulei, Cătălina Eșanu, Gina Gulai, Maria Hiboski, Florin Hrițcu, Andrei Merchea-Zapotoțki, Elena Popa.
“Fragmente din povestea noastră reunește prezentul și trecutul unui oraș. Personaje și evenimente de ieri și de azi intră în dialog și spun o poveste despre noi: despre provocările relației părinți-copii; despre personalități din Piatra Neamț prea puțin cunoscute publicului larg; despre părinți care pleacă la muncă în străinătate și tineri care, adesea, le calcă pe urme; și despre Ana, care alege să rămână și vrea să facă o schimbare. Câți dintre noi avem puterea să mergem în sens invers față de mulțime? O poveste universală care pornește de la orașul nostru”, spun reprezentanții TT-ul în descrierea spectacolului de pe site-ul oficial al instituției de cultură.
Spectacolul spune povestea orașului Piatra-Neamț într-un mod neașteptat de original.
Un alt spectacol de teatru pe care nu ar trebui să-l ratați este “Pescărușul. Comedie în patru acte”, (trailer aici), varianta în care regizorul și actorul francez Christian Benedetti încearcă să recreeze piesa lui Cehov pornind chiar de la viziunea autorului asupra punerii în scenă, fără a păstra convenția vestimentară a acelor timpuri și cu o scenografie minimală. Puteți viziona sau revedea piesa duminică, 12 ianuarie, de la ora 19:00, în sala mare.
„PESCĂRUȘUL. Comedie în patru acte“: Treplev o iubește pe Nina, Nina îl iubește pe Trigorin, Trigorin e prins în mrejele Arkadinei, un lanț al iubirilor ca în comediile shakesperiene, dar în care transpare tristețea vieții trăite în carapacea iluziilor false și a egoismului. O lume cu oameni pasionali, indiferenți la suferința celor de lângă ei, care se pot salva doar dacă își urmează visul.
Regizorul Christian Benedetti, împreună cu actorii din distribuție, a construit spectacolul fiind atent la viziunea lui Cehov asupra montării pieselor sale. Crearea unui spațiu scenic care să cuprindă strictul necesar pentru marcarea sensului, interpretarea după rigorile unei partituri muzicale (pauze, tempouri), care să evidențieze gândul din spatele cuvintelor sunt principalele direcții care au ghidat munca echipei artistice” (TT).
Realizat după traducerea lui Bogdan Budeș și cu asistența de regie a actriței Nora Covali spectacolul vă dezvăluie o altă latură artistică a actorilor Ecaterina Hâțu și Elena Popa, care-i dau viață Arkadinei, Cristina Ciulei este Nina, Florin Hrițcu -Treplev, Loredana Grigoriu este Polina, Nora Covali – Mașa, Trigorin este interpretat de Mircea Postelnicu, Tudor Tăbăcaru este Sorin, Paul Ovidiu Cosovanu -Dorn, Medvedenko este întruchipat de Emanuel Bencheru, în timp ce Andrei Mircea-Zapotoțki îi dă viață lui Șamraev. Mașiniștii Valentin Dița și Cristian Stoian își încearcă calitățile actoricești cu personajul Iacob.
În spectacol veți audia o înregistrare la pian a Annei Rivera.
Angela Croitoru