Acasă Actual Senatorul Emilia Arcan se implică în chestiunea dispensarului din Crăcăoani

Senatorul Emilia Arcan se implică în chestiunea dispensarului din Crăcăoani

DISTRIBUIȚI
izotec

După publicarea materialului ”Dispensar sfințit, dar pustiu și oamenii tratați de femeia de serviciu”, am primit la redacție poziția oficială a senatorului Emilia Arcan, care a reacționat prompt și cât se poate de interesată de subiectul prezentat.

Ce spune senatorul Emilia Arcan:

«Țin să vă mulțumesc pentru atenția acordată subiectului care are o mare importanță pentru comunitatea din Crăcăoani și, în același timp, pentru mine, personal, fiind o fiică a acestei comune.

Pe lângă informațiile pe care le știam deja, am aprofundat problema, contactându-l pe primarul Petru Zamfir, de la care am aflat care este stadiul lucrărilor și al procedurii privind deschiderea dispensarului la care faceți referire, având în vedere că respectiva clădire se află în comuna Crăcăoani.

Din spusele primarului Petru Zamfir, construcția respectivă necesita intervenții majore și a fost reabilitată cu fonduri de la bugetul local. Având în vedere resursele financiare locale limitate, lucrările s-au executat pe durata a circa trei ani, iar, pe lângă cele de construire, au mai fost necesare și lucrări ce vizează asigurarea utilităților. Săptămâna trecută s-a finalizat intervenția pentru rețeaua de furnizare a curentului electric și de la Primăria Crăcăoani au fost trimise către Direcția de Sănătate Publică Neamț documentele necesare pentru autorizare și pentru parcurgerea etapelor, astfel încât să se identifice cadrele medicale care își vor desfășura activitatea în clădirea respectivă.
Țin să fac precizarea că spațiul poate deservi comunitățile din Magazia, Mitocu Bălan și Cracăul Negru, fiind situat într-un punct central al acestei zone. La parter se preconizează desfășurarea activității specifice unui dispensar uman, funcționarea unei farmacii, iar la etaj, se intenționează deschiderea unui cabinet stomatologic. De asemenea, cadrele medicale care își vor desfășura activitatea în respectiva clădire vor avea la dispoziție spațiu pentru odihnă, astfel încât să poată asigura și serviciul de gardă. Vă asigur că voi fi alături de autoritățile locale din comuna mea natală, pentru a duce la bun sfârșit acest proiect, atât de necesar comunității!

Cu apreciere,

Senator Emilia Arcan»

pietricica turism

Lasă un răspuns