Acasă Actual Poezia “Ploaia” și o compunere pe teme sportive – subiecte la Evaluarea...

Poezia “Ploaia” și o compunere pe teme sportive – subiecte la Evaluarea Națională

DISTRIBUIȚI
izotec

Subiectele la limba română la Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a au constat în poezia ”Ploaia”, de Magda Isanos, trebuind să se argumenteze de ce textul aparține genului liric și într-o compunere liberă despre o întâmplare la o competiție sportivă. La Școala Gimnazială nr. 3 Piatra Neamț era forfotă mare.

“Primele emoții au dispărut însă mai avem de susținut proba scrisă și la matematică. Am scris trei pagini și sper să primesc o notă bună. Vreau să dau admitere la Liceul Tehnologic Economic-Administrativ Piatra Neamț“, a declarat absolventa Andreea Găucan.

Această prezentare necesită JavaScript.

“A fost ușor. Subiectul al doilea era legat de Campionatul Mondial de atletism de la Berlin. Am scris patru pagini și cred că merit o notă între 9 și 10. Voi merge la Colegiul Național Calistrat Hogaș”, a spus și eleva Carla Lozonschi.

Am cerut și părerea avizată a profesoarei de limba și literatura română Rodica Teodorescu, de la Școala nr. 3: “Sunt subiecte acesibile. La simulare a fost același subiect cu genul liric, la Olimpiadă s-a dat tot genul liric. Nu știu dacă se mai așteptau la liric, dar le-am spus că trebuie să învețe tot. Legat de subiectul al doilea, tipul acesta de compuneri s-a tot repetat la clasă așa că nu-i ceva neașteptat”. (Ana MOISE)

pietricica turism

Lasă un răspuns