Acasă Eveniment Coaliția PSD-ALDE face mutarea decisivă: ministrul Justiției cere revocarea șefei DNA

Coaliția PSD-ALDE face mutarea decisivă: ministrul Justiției cere revocarea șefei DNA

Laura Codruța Kovesi a fost pusă la zid în raportul privind activitatea managerială a DNA, prezentat de Tudorel Toader, ministrul Justiției, care a sintetizat acuzațiile la adresa acesteia în 20 de puncte. Ministrul a refuzat să răspundă la întrebări sau să explice o parte din acuzații, promițând o conferință de presă la o dată neprecizată. La final, el a anunțat că declanșează procedura de revocare a Laurei Codruța Kovesi, șefa Direcției Naționale Anticorupție.

Pasul următor ar fi un aviz al Consiliului Superior al Magistraturii, care este consultativ, decizia finală fiind a președintelui Klaus Iohannis.

Prima reacție a Administrației Prezidențiale:

”Din cauza lipsei de claritate în prezentarea Raportului privind activitatea managerială a DNA și având în vedere că evaluarea activității DNA și a conducerii acestei instituții de către Președintele României diferă de cea a Ministrului Justiției, se impune o analiză aprofundată a acestui document, care urmează să fie realizată la nivelul Administrației Prezidențiale de către departamentele de specialitate.

În repetate rânduri, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a declarat mulțumit de activitatea DNA și a conducerii sale, punct de vedere pe care și-l menține în continuare.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va uza de toate prerogativele constituționale pentru asigurarea funcționării unei justiții independente și pentru consolidarea statului de drept.”

(V.B.)

Lasă un răspuns