Acasă Eveniment Coaliția PSD-ALDE face mutarea decisivă: ministrul Justiției cere revocarea șefei DNA

Coaliția PSD-ALDE face mutarea decisivă: ministrul Justiției cere revocarea șefei DNA

Laura Codruța Kovesi a fost pusă la zid în raportul privind activitatea managerială a DNA, prezentat de Tudorel Toader, ministrul Justiției, care a sintetizat acuzațiile la adresa acesteia în 20 de puncte. Ministrul a refuzat să răspundă la întrebări sau să explice o parte din acuzații, promițând o conferință de presă la o dată neprecizată. La final, el a anunțat că declanșează procedura de revocare a Laurei Codruța Kovesi, șefa Direcției Naționale Anticorupție.

Pasul următor ar fi un aviz al Consiliului Superior al Magistraturii, care este consultativ, decizia finală fiind a președintelui Klaus Iohannis.

Prima reacție a Administrației Prezidențiale:

”Din cauza lipsei de claritate în prezentarea Raportului privind activitatea managerială a DNA și având în vedere că evaluarea activității DNA și a conducerii acestei instituții de către Președintele României diferă de cea a Ministrului Justiției, se impune o analiză aprofundată a acestui document, care urmează să fie realizată la nivelul Administrației Prezidențiale de către departamentele de specialitate.

În repetate rânduri, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a declarat mulțumit de activitatea DNA și a conducerii sale, punct de vedere pe care și-l menține în continuare.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va uza de toate prerogativele constituționale pentru asigurarea funcționării unei justiții independente și pentru consolidarea statului de drept.”

(V.B.)


pietricica turism

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here