Acasă Actual Taximetriştii, supăraţi că n-au loc în staţii!

Taximetriştii, supăraţi că n-au loc în staţii!

DISTRIBUIȚI
izotec

Taximetriştii s-au plâns prefectului de modul în care primăria a amenajat staţiile pentru taxiuri. Aceştia şi-au manifestat nemulţumirea faţă de numărul mic de locuri din staţii, dar şi de modul cum sunt trasate locurile în respectivele staţii. Mai mult, prin vocea liderului Ioan Lăzăroaiei, taximetriştii au cerut modificarea staţiilor sau chiar desfiinţarea unor locuri de parcare, pentru a încăpea cât mai multe autoturisme în staţii.

“Am vorbit cu mult timp în urmă cu viceprimarul Gavrilescu şi l-am rugat să scoată bordurile care delimitează staţia de la Complexul Unic. Nu putem ieşi din coloană dacă avem vreo comandă de acolo. Mai multe maşini au portierele deteriorate din cauza acelor garduri de pe marginea trotuarului. În staţia de pe bulevardul Decebal s-au amenajat locuri de parcare, iar noi suntem nevoiţi să ţinem maşinile pe banda întâi, fapt pentru care avem probleme cu Poliţia. Lipsesc indicatoarele cu numerele de telefon ale dispeceratelor”, a spus Ioan Lăzăroaiei.

Deşi nu a fost prezent la discuţiile din cadrul Comisiei de Dialog Social, viceprimarul Gavrilescu spune că staţiile taxi din Piatra Neamţ s-au amenajat cu avizul Comisiei Rutiere şi acestea au fost, deocamdată, singurele soluţii viabile pentru a se asigura o bună desfăşurare a traficului în municipiul Piatra Neamţ.

“Amenajarea staţiei de la Unic în modul în care există acum a fost cea mai bună soluţie pentru că s-a venit cu diverse propuneri care nu a fost acceptate din motive obiective. Maşinile pot ieşi de acolo şi oricum de obicei pleacă întâi prima maşină. S-au făcut şi acele trepte dinspre trotuar care coboară direct spre staţia pentru taxiuri. Problema este că pentru fiecare staţie este aprobat un număr de locuri. De fiecare dată numărul maşinilor existente în staţii este cu mult mai mare decât numărul locurilor. Aici este problema. Şi în staţia de pe bd. Decebal este aceeaşi problemă. Cât priveşte indicatoarele, acestea s-au comandat la Publiserv şi urmează să fie montate”, a declarat Bogdan Gavrilescu, viceprimar al municipiului Piatra Neamţ.

Taximetriştii s-au mai plâns şi de colaborarea ineficientă cu Poliţia Locală, dar şi de fenomenul pirateriei în materie de taxi, însă li s-a explicat de către reprezentanţii Poliţiei municipale că aceasta nu poate fi eradicată din cauza unui vid legislativ. (E.C.)

pietricica turism

Lasă un răspuns