Acasă Actual Gheorghe Ștefan revine la vârful Apa Serv!

Gheorghe Ștefan revine la vârful Apa Serv!

Compania județeană Apa Serv SA se poate mândri că, începând cu 2 august 2018, deține, la vârf doi din oamenii pe care se baza Gheorghe Ștefan în vremea când era primarul municipiului Piatra Neamț.

Doi din foștii săi viceprimari – Ana Monda și Aurelia Simionică – sunt în Consiliul de Administrație al companiei județene de apă. Monda era și înainte, Simionică e de dată recentă, numită la ultima întrunire AGA, în locul lui Victor Petcu Movilă. În acest fel, Aurelia Simionică revine la sânul marii familii administrative a PSD-ului, pe care, aparent, a părăsit-o înainte de alegerile locale din 2016, când s-a declarat nemulțumită de statutul obținut pe listele PSD. Din punct de vedere politic, la partid nu există, cel puțin până acum, nicio adeziune care să-i marcheze revenirea în partid. Sigur, asta este câtuși de puțin relevant, cunoscut fiind faptul că, la Neamț, PSD s-a obișnuit să conducă și direct, și prin interpuși.

Un alt nume nou în CA-ul Apa Serv este Viorel Grădinaru, pe care îl recomandă, între altele, CV-ul pe care îl puteți citi aici. Fost polițist, cu multiple competențe în domeniul TF, Grădinaru îl înlocuiește pe Ioan Păcală, fost director al companiei, fost consilier județean, fost administrator și, într-un timp, fruntaș PSD.

În acest moment, structura CA-ului este următoarea: Gheorghe Stanciu (președinte), Mihai Dominte (aici), Ioan Lăpușneanu, Ana Monda (aici), Iuliana Onu-Năstase, plus cei doi amintiți deja.

Revenind la Ana Monda și Aurelia Simionică (aici), ambele au avut un rol determinant pentru pierderea (asumată și dorită) PSD a alegerilor locale de la Piatra Neamț, când Liviu Harbuz reprezenta un pericol pentru stabilitatea noii structuri de conducere județene. Monda a devenit candidatul ”partidului” Monicăi Macovei, M10, unde-l avea ca șef pe Adrian Niță, acum ajuns la matca PSD, cu o funcție bine remunerată la Prefectură.

Aurelia Simionică a părăsit partidul înainte de alegeri, cu tot cu oamenii pe care-i avea în structura locală, a cochetat cu UNPR-ul, după care, pe modelul Vlad Marcoci, a ajuns în PNL. Cum, din punct de vedere administrativ, Vlad Marcoci a reintrat în zona PSD, era normal ca și doamna Simionică să ajungă în CA-ul de la Apa Serv, unde selecția și acceptarea sunt condiționate doar de pașii mici, dar hotărâți pe drumul drept al celui care păstorește partidul. (V.B.)

Lasă un răspuns