Investiții românești în Republica Moldova

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Claudiu Stafie, a asigurat partenerii moldoveni că “România rămîne un partener important al Republicii Moldova”

Secretarul de stat nemțean de la Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, Claudiu Stafie, a participat săptămîna aceasta la conferința “Investiții românești în Republica Moldova – Provocări și Perspective”.

Cu această ocazie, oficialul MECMA a apreciat că “Parteneriatele reale între companiile din România și Republica Moldova, producția în comun de bunuri, externalizarea afacerilor pe piețe atît din spațiul CSI, cît și în Uniunea Europeană sînt pași care, acum, mai mult ca niciodată, trebuie făcuți. Cele mai eficiente politici de promovare a creșterii pe termen lung sînt cele care facilitează concentrarea geografică și integrarea economică, ambele în interiorul ţărilor şi între acestea”.

De asemenea, secretarul de stat în MECMA a asigurat partea moldavă că România va rămîne un partener important și de încredere al Republicii Moldova din punct de vedere economic, iar MECMA va folosi toate instrumentele de care dispune pentru sprijinirea și valorificarea oportunităților de cooperare pe care le oferă cele două economii.

La acest eveniment au participat Valeriu Lazăr, viceprim-ministru, ministrul Economiei din Republica Moldova, E.S Iurie Renita, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în România și reprezentanți ai mediului de afaceri din România și Republica Moldova.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.