PDL-ul sabotat din interior

NepricePruteanul dezvoltării locale

Nu este conferință de presă  în care să nu apară reprezentanții puterii și să vorbească  despre cît de mult atrag ei fonduri, despre cît de mult se zbat, cît de mult transpiră, în general, cît de dedicați sunt dezvoltării acestui județ minunat, condus de oameni minunați. Fără deosebire de interese și de competență.

Încă o mostră de (in)competență via Consiliul Județean Neamț s-a produs în luna lui mai, cînd domnul președinte Pruteanu era ocupat, prin intermediari, cu concursul pentru asigurarea viitorului  apropiat al Danei Macsim. Instituția păstorită de domnia sa trimite o adresă către primăriile din județ, prin care le atrage atenția că în data de 12 aprilie 2011, în Monitoarele Oficiale nr. 256 și 257 au fost publicate Ordinele Comune al Ministerului Culturii și Patrimoniului Național și ale Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, privind aprobarera Ghidurilor Operaționale pentru cele  patru obiective ale Programului prioritar național pentru construirea de sedii pentru așezăminte culturale în localitățile unde nu există  asemenea instituții, precum și pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea și finalizarea lucrărilor de construcție a așezămintelor culturale de drept public din mediul rural și mic urban. Banii, nu puțini, valoarea maxim eligibilă fiind de 3.000.000 lei, inclusive TVA, ar fi venit pentru cine depunea proiecte de la bugetul Ministerului Dezvoltării, din fonduri externe rambursabile și nerambursabile și din alte surse.  Pentru primăriile din comune asemenea proiecte ar reprezenta o mană cerească, în condițiile în care căminele culturale, bibliotecile, muzeele sătești practic nu mai există.

Incompetență, nepăsare sau sabotarea unui proiect guvernamental?

În adresa cu pricina li se atrăgea atenția primărilor că trebuie să depună proiecte în perioada 14 aprilie-13 mai 2011 (vezi foto), cît mai bune, cît mai eligibile, pentru ceea ce au nevoie în raportat la cerințele din Ghiduri. O să vă întrebați unde este problema. Dacă  priviți cu atenție documentul pe care vi-l prezentăm, veți vedea că de la Consiliul Județean  el pleacă spre primării pe data de 6 MAI 2011, cu 7 zile înainte de depunerea proiectelor, într-o zi de vineri. La cele mai multe dintre primării el a fost înregistrat pe data de 9 sau 10, după care a început olimpiada scrierii proiectelor. Trebuie să recunoașteți că  mostră mai mare de funcționarism, de bătaie de joc și de  sabotare a intereselor guvernului de la un prim-vice președinte județean  al partidului aflat la guvernare nu am prea pomenit. Să înjuri PSD-ul din care cu onor  ai făcut parte și unde stai la poartă pentru o eventuală candidatură  este una, dar să bați cuie în talpa propriului partid este o mostră de nepricepere politică nescuzabilă.

(Valentin BĂLĂNESCU)

 

One comment

  • Mister

    iunie 18, 2011 at 11:15 am

    Domnule Balanescu, cu tot respectul, cat timp va mai trebui sa asteptam pozitia oficiala a CJ Neamt fata de plagiatul Danei Macsim, mijlocul fraudulos prin care aceasta impostoare a ajuns in fruntea Carmen Saeculare?
    Poate le smulgeti dumneavoastra cateva amanunte ca daca ne lasam in baza lor, degeaba. Stiti vorba celebra a bostaniilor “ciocu’ mic, acum noi suntem la putere”.

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *