Premieră la Teatrul Tineretului

Când oamenii pun pasiune în ceea ce fac, deşi nu le e uşor, trec peste bariere care altora li se par de netrecut. Un astfel de lucru se întâmplă în curtea (vorba vine) Teatrului Tineretului. După preluarea sediului de către meşterii constructori, artiştii de la T.T., fie ei actori, regizori, recuziteri, luminişti, maşinişti, tâmplari, cabiniere, sunetişti, plasatoare, nu s-au oprit din muncă. Şi continuă să creeze. Spectacole pentru ochiul, inima şi mintea contribuabilului.

Astfel că, după ce au repetat mai bine de o lună de zile prin mezaninul de la Adminstraţia taberelelor şcolare, sâmbătă, 11 iunie, la vreme de seară, ora 1900, la sala de spectacole a Colegiului Naţional „Petru Rareş” (un alt loc care, timp de vreo trei – patru ani, cât vor dura reabilitările de la TT, la va fi loc de casă), artiştii mai sus pomeniţi, cu Dan Grigoraş şi Rareş Pîrlog deschizători de pârtie, vin în faţa publicului local cu premiera spectacolului Vânătorii. O piesă pusă în scenă pe textul lui Ion Băieşu şi în regia lui Rareş Pîrlog.

Surse de prin culise dezvăluie câte ceva din acţiunea piesei: „realitate şi fantezie. Concret şi imaginar. Violenţă şi sensibilitate. Răutate şi iubire. Vânător 1 şi Vânător 2… Două lumi antitetice, care se întrepătrund la o partidă de vânătoare. Un univers al grobianului, al realităţii imediate, al efemerului, al violenţei şi al minciunii. Paralel cu acesta, un univers al purităţii şi al sacrificiului suprem. «Vânători»i este o poveste despre iubire – iubirea ca sentiment inefabil, dus la absolut, dincolo de moarte, prin sacrificiul suprem… O poveste fantastică, despre sensibilitate – sentiment străin universului nostru mărunt şi meschin.”

Mai multe puteţi afla şi înţelege dacă veţi răspunde invitaţiei lansate de către artişti.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *