Circ și pîine. România, circul foamei

Circ. La televiziune aflăm ce știa toată lumea, la vamă se ia șpagă. Zeci de vameși și polițiști de frontieră sînt arestați, încătușați, apar filmulețe cu bani în coșuri de gunoi, cu amor năbădăios prin vamă înîinte și după numărarea banilor de șpagă. Scandalul e cît casa, se vorbește de implicare politică pînă la nivel de ministru de interne sau șef de stat. Trec cîteva luni, nu se întîmplă mai nimic, începe un proces care se tot lungește. vameșii și polițiștii se întorc la serviciu.

Pîine? Ministerul de interne trece la disponibilizări. Polițiștii de frontieră care se dovediseră cinstiți și nu au fost prinși cu șpagă, intră pe lista de disponibilizări. Cei care se judecă pentru că au luat șpagă nu intră în discuție, că trebuie să le fie dovedită vinovăția în instanță!

Circ. Bacalaureatul este picat de mai mult de 50% dintre participanți. Tragedie maximă, isterie, acuze, scuze, camere de supraveghere. Un ministru cu studii neechivalate în România spune, candid (nevinovat?) că de vină sînt foștii miniștri, care au distrus învățămîntul românesc.

Pîine? Primul ministru este bucuros că cei care nu au luat bacul vor putea munci potrivit competențelor pe car e le-au acumulat. Asta evident după ce ceilalți șomeri vor fi sprijiniți, si ei, de stat cu o slujbă. Slujba se va ține în fiecare biserică unde preoții își primesc salariul de la stat.

Circ. Alfăm vești bune și mari. A mai fost tăiată o panglică la inaugurarea unei centuri de oraș. La autostrada Megidia-Constanța lucrările sînt în grafic iar ministrul Boagiu (sau poate greșesc, Berceanu, Băsescu?) că vom avea autostrăzi europene. Un prim pas s-a făcut, am unit autostrăzile din Ungaria cu cele din România. Pe hîrtie.

Pîine? Doar în ultimele  zile, stiri românești: Brașov, 5 morți, Arad, 3 morți, Constanța, București, 2 morți și un rănit, Sibiu, un mort etc. Toți, morți pe viitoarele autostrăzi, astăzi, șosele ale morții.

Circ. Mesagerul de Neamț scrie de cîteva ediții despre jaful și corupția din județul Neamț. Exemple: licitații “plagiate ” la Consiliul Județean, publicînd și documente; afaceri necurate la Spitalul din Piatra Neamț; o afacere de evaziune fiscală mare cît o zi de post, cu implicații majore pînă la capitală; despre un plagiat la o lucrare pentru un post de director la o instituție a Consiliului Județean Neamț, plagiat dovedit și recunoscut! Este circ, trebuie să recunoașteți!

Pîine? Pe drumurile din județ, spre mănăstiri sau pur și simplu la intrarea în unele localități, apare din senin cîte un panou cu o inscripție de genul, acest drum a fost făcut de președintele Consiliului  Județean Vasile Pruteanu. Comisioanele  pentru drumurile făcute pe banii de la CJ includ și respectivul panou, ca să se sature cetățenii cînd citesc. Poftă mare.

Valentin Bălănescu

End

 

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *