Nefromed a umplut contul CJ Neamţ

pietricica turism

“S-a scris că pe 15 iulie a expirat termenul şi că firma Nefromed nu şi-a respectat angajamentul. Este un lucru bun că, după un an de muncă şi de eforturi, pot să vă anunţ acum că cei 855.785 de euro au fost viraţi de către firma Nefromed în contul Consiliului Judeţean”, a anunţat Vasile Pruteanu, preşedintele instituţiei judeţene. Astfel, a adăugat el, “lucrările la cele cinci săli de operaţie se vor finaliza, chiar dacă pentru unii nu constituie un lucru bun”.

Vasile Pruteanu spune că se preia, pe bază de primire cu titlu gratuit, tot etajul II al Spitalului Judeţean, după care se face intabularea, achiziţia proiectului tehnic şi execuţia propriu-zisă. De vizarea şi supervizarea procedurilor se va ocupa directorul medical al SJU Neamţ, Iosif Koszeghi. “Noi finanţăm o parte din investiţie. Este un lucru bun că am obţinut etajul II gratuit. Sper că această sponsorizare, de 36 miliarde de lei, este un pas înainte în modernizarea Spitalului judeţean”, a mai spus Vasile Pruteanu.

Şeful CJ Neamţ a adus în discuţie şi finanţarea celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, pornind de la discuţiile pe care le-a avut sîmbăta trecută cu  sindicaliştii, precizînd că mîine va fi alocată spitalului o sumă suplimentară, din care vreo 450 de milioane vor fi folosiţi pentru a cumpăra aparatură medicală. “Pînă acum, chiar discutam cu directorul economic, am alocat Spitalului Judeţean aproximativ 80 de miliarde de lei, bani care au fost folosiţi de conducere pentru rezolvarea problemelor tehnice, dar şi pentru aparatură performantă”, a spus preşedintele CJ Neamţ.

Contractul cu Nefromed Dialysis Center din Cluj datează de vreo patru ani, firma angajîndu-se în faţa CJ că va realiza pe terenul concesionat, aflat în curtea spitalului, o clădire cu două etaje, care să cuprindă o secţie de dializă, un centru imagistic şi un bloc operator cu opt săli de operaţie, toate pe cheltuiala firmei clujene. Aceasta urma să fructifice dializa şi centrul de imagistică, iar blocul operator urma să fie dat pară mălăiaţă spitalului, cu aparatură şi tot ce-i trebuie. Un singur lucru s-a scăpat din vedere: precizarea unui termen clar de finalizare a lucrărilor. Asta face ca acum, la patru ani distanţă, sălile de operaţie să fie doar pe hîrtie, în vreme ce dializa şi centrul imagistic produc bani pentru Nefromed. Discuţiile au fost reluate iarna trecută, primăvara aceasta şi, cel mai recent, luna trecută, cînd autorităţile judeţene au anunţat că investiţia în blocul operator se face, dar nu se mai fac opt săli, ci numai cinci, şi nu mai e gratis, ci e nevoie şi de cotizaţie proprie.

“Valoarea totală a lucrărilor conform devizului general este de 5.523.720 inclusiv TVA. Menţionăm că din valoarea totală, Nefromed va aloca suma de 3.508.723 de lei, iar diferenţa de 2.014.997 de lei va fi asigurată de Consiliul Judeţean pentru lucrări care nu au fost prevăzute în caietul de sarcini, dar sînt absolut necesare. Formalităţile legale referitoare la acceptarea donaţiei se vor îndeplini după transmiterea de către Nefromed a sumei reprezentînd echivalentul în lei a 855.786 euro, dar nu mai tîrziu de data de 15 iulie 2011“, preciza Vasile Pruteanu deunăzi, citat de Monitorul.

(D.O.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.