Război de Girov Olaru, acuzat de afaceri Primărie-familie

pietricica turism

Girov, comuna cu primar suspendat pentru că a fost prins cu buletin de Piatra Neamț , stă pe un butoi de pulbere, datorită neînțelegerilor dintre fostul primar, Vasile Olaru și foștii săi locotenenți. Acuzațiile curg și de o parte și de alta, dovezile sînt prezentate cu multă convingere. Acum două săptămîni, Olaru arunca săgeți otrăvite spre consilierii  Vasile Guriuc și Enache. În replică, am primit la redacție o savuroasă scriere a lui Guriuc despre primar și afacerile familiei cu primăria. Și niște documente pe care el le numește dovezi. Vă lăsăm pe dumneavoastră să apreciați stilul și documentarea.

Olaru Vasile a candidat la funcția de primar al comunei Girov în anul 2008, luna iunie, cu buletinul NT, NR. 225837. În data de 17 iulie 2008 schimbă cartea de identitate și se mută în orașul Piatra Neamț , Str. Mihai Viteazu, Nr. 23, Bloc C3, Sc. A, ap. 1, pentru a putea obține un apartament  ANL Tot în acea dată de 17 iulie 2008  și-a făcut mutația în Piatra Neamț și fiica și soția acestuia. În această perioadă ca și primar de Girov a făcut cu acest  buletin de oraș tranzacții prin notariat.

Exemplu:

1.            În anul 2008 luna septembrie-19 a făcut un act de “Încheiere de autentificare Nr. 1562 – cu C.I.  NT nr. 445192/2008 – P.N.

2.            În anul 2009 pe 26 februarie  a încheiat un alt act de “Încheiere de autentificare” Nr. 342 în calitate de reprezentant al Primăriei Comunei Girov cu specificația scrisă în fața notarului Ioniță Ana că domiciliul său este în Com. Girov folosind un alt buletin cu același număr cu care domicilia și în str. Mihai Viteazu,  P.Neamț.

3.            Pe data de 6.07.2009 face o altă tranzație cu buletinul de Piatra Neamț, str. Mihai Viteazu.

4.            În data de 16.03.2011 face o altă tranzacție cu C.I. Nț Nr.445192/2008.

5.            În data de 04.02.2010,Olaru Ana , soția fostului primar cumpără un teren în Com. Girov prin care declară că locuiește în Piatra Neamț, st. Mihai Viteazu, Nr.23, bloc C3,ap. 1(unde este și domiciliul  soțului ei- Olaru Vasile).

Din actul de vînzare-cumpărare reiese că terenul cumpărat  aparține din 29.05.1996 firmei SC DANUBIANA  Roman.

Documentăm  cu acte că la data de 18.05.2005 acest  teren aparținea Com. Girov și a fost concesionat de firma SC DANUBIANA  Roman (reiese din lista de inventar).

Atașăm  actul adițional de concesiune NR. 3354 din 11.11.1999. Din acest act  reiese că si la această dată pămîntul cumpărat de soția primarului aparținea Com. Girov nu firmei  SC DANUBIANA.

Drept replică la afirmația ex primarului Olaru Vasile că el este correct vă demonstrăm cu acte contrariul:

-toate reparațiile utilajelor aparținînd primăriei Girov și piesele aferente acestora, sunt  realizate sau achiziționate prinSC.GABIAN COM S.R.L. cu J27/1366/1944, RO 6755505, la care administrator este soția primarului, doamna Olaru Ana.

Anexăm factura fiscală 387/17.01.2010.

-mai atașăm un extras de cont din care reiese că fiul acestuia este broker la firma GRUPAMA  și care a făcut  toate asigurările la mașinile primăriei Girov în valoare de un milliard trei sute milioane lei.

Menționam că sunt foarte multe tranzacții în acest sens, dar nu avem acces la documente.

Prin schimbarea domiciliului într-o altă unitate teritorial-administrativă din legea 393/28.09.204 privind statutul aleșilor locali, am făcut  o sesizare către Instituția Prefectului, Jud. Neamț, în urma căreia Olaru Vasile a fost demis pe data de 26.05.2011. Din acest motiv a început  să ne denigreze prin ziare atît pe mine Vasile Guriuc cît și pe ceilalți consilieri  Andrieș Valeriu și Enache Vasile.

-terenul pe care eu, Vasile Guriuc, l-am concesionat în anul  2001pentru construirea unui iaz, l-am concesionat în perioada cînd nu eram viceprimar, aceasta funcție o dețin din 2008. În aceeași perioadă ,2001, Olaru Vasile a concesionat și el o suprafață de teren în timpul mandatului său de viceprimar pe care o construit un autoservice.

Tot ce a fost expus mai sus sunt  lucruri reale, dovedite cu acte, ceea ce contrazice ce spune fostul primar că noi îi aducem acuzații false lui și familiei lui.

 

Prefectura județului Neamț,

În atenția domnului Prefect Mihai Archip

 

Informare

privind  abuzurile făcute de primarul comunei Girov,

Vasile Olaru, în perioada mandatului său

de la alegerile locale din 22 iunie 2008 si până în prezent.

1. Toate reparațiile utilajelor apartinând primăriei Girov si piesele aferente aeestora, sunt realizate sau achiziționate prin firrna SC GABIAN COM SRL, cu J27/1366/1994, R06755505, la care administrator este soția primarului, d-na Olaru Ana. Anexăm factura fiscala 387/12.01.2010. Menționam că sunt foarte multe tranzacții în acest sens, dar nu avem  acces la documente.

2. Toate lucrările și achizițiile la baza sportivă Energia Girov sunt supraevaluate si nu pot fi verificate de consiliul local deoarece președinte onorific este Olaru Vasile care are și specimen de semnătura în banca pentru Asociația Sportivă, iar președinte al bazei  este  fiul său, Olaru Gabi. Lucrările au fost executate fără  licitație publică (alimentare cu apa, energie electrică, achizțtie de mobilier  etc).

3. Alimentarea cu  energie la blocul ANL Girov a fost încredințată catre o firmă fără a se face licitație, s-a plătit în avans o sumă de bani, iar lucrarea nu a fost executată.

4. Primarul Olaru Vasile construiește o spălătorie auto privată pe terenul consiliului local Girov, teren ce a fost preluat de la fosta fabrică de zahăr din Roman. Documentele de concesiune (sau curnpărare) a terenului au fost făcute fără aprobarea consiliului local. Lucrările se execută cu utilajele si personalul primariei (pe data de 02.05.2011  au fost  aduse 12 mașini de

balastru).

5. Imobilul G.A.Z. Girov (fosta închisoare) în valoare de peste 200.000,00 lei (2 miliarde lei vechi) a fost demolat  fără aprobarea consiliului local.

6. Toate concesiunile pentru loturile de casă, care au fost date în baza Hotărârii de Guvern pentru tinerii căsătoriti, din satul Căciulești, au fost repartizate de primar  unor persoane care nu îndeplinesc condițiile din hotărâre.

Mai sunt si alte abuzuri făcute de primarul Olaru Vasile pe care corpul de control  Ie va descoperi în tirnpul controlului.

 

5 mai 2011

Semnează:

Viceprimar Guriuc Vasile

Consilier local

2 COMENTARII

  1. dOMNULE VICEPRIMAR CORECTITUDINEA DV LASA DE DORIT TU CU CE TIAI FACUT DITAMAI CASA DUPA CE IAI DAT FOC COCIOBEI PE CARE O AVEAI? ASIGURAREA LA GRUPAMA NU ESTE DE VALOAREA PE CARE AI SPUSO 1300 LEI SUNT 1300 LEI. ESTI PREA DESTEPT PT ACEASTA LUME MAI BINE TRECEAI DINCOLO CAND AI AVUT OCAZIA ORICUM DUMNEZEU NU TE MAI RABDA MULT. SA VEDEM DE CEO SA FII TU IN STARE PT ACEASTA COMUNA…. RUSINE SI SPOR LA FURAT INCONTINUARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.