Ruinele capitalismului nemțean

pietricica turism

Fibrex este singura entitate economică rămasă de pe vechea platformă industrială de la Săvinești care amintește de Combinatul de Fire și Fibre Sintetice.Reorganizarea pe noi baze economice după 1990 a însemnat divizări și falimente răsunătoare.

Mirajul investitorului strategic italian de la Fibrex s-a spulberat înainte de a renaște speranțele foștilor angajați, mii, zeci de mii de oameni numiți simplu chimiștii de la Săvinești.

A urmat o preluare cu cîntec a acțiunilor  de către Grupul Radici, au urmat promisiuni de relansare, onorate doar de colții dulăilor puși să liniștească greviștii ce mai credeau că lucrează pentru statul român.

Acum, cumva, niște firme funcționează în zonă. Urmele fostului combinat se mai văd cu ochiul liber și arată cu degetul spre cei care s-au îmbogățit în urma vînzării.

În numărul viitor, o radiografie a unui om care a avut funcții de conducere în Fibrex, care a fost ejectat de noul patronat. Memoriul său ar putea fi un început în elucidarea jafului de pe fosta platformă. Restul ar fi trebuit să fie treaba organelor de cercetare penală. Dar dacă nimeni nu s-a plîns, ne mai rămîne acest protest prin imagini.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.