Tragedia de la Maternitate – Reacționează și Consiliul

pietricica turism

Ref: Cazul tragic inregistrat la Maternitatea Spitalului Judetean

Vasile Pruteanu: “Asteptam rezultatele anchetei, Daca vor fi gasiti vinovati, acestia trebuie sa raspunda”

 

Presedintele Consiliului Judetean Neamt, Vasile Pruteanu, considera ca recentul caz tragic inregistrat la Maternitatea Spitalului Judetean Neamt este regretabil si, pe aceasta cale, transmite sincera sa compasiune familiei indurerate.

Cat priveste eventuala implicare a conducerii CJ Neamt in clarificarea cauzelor care au dus la decesul respectivei mame, este de subliniat faptul ca subordonarea acestui spital Consiliului Judetean este una pur administrativa. Preluarea unitatii sanitare de catre administratia judeteana nu schimba cu nimic protocoalele si reglementarile medicale si juridice existente.

In aceste conditii, presedintele Pruteanu urmareste acest caz in limita prerogativelor legale. “Astept si eu, la fel ca opinia publica finalizarea anchetelor si verificarilor care vor fi facute de Parchet, de Colegiul medicilor, de Spitalul Judetean. Daca vor fi gasiti vinovati, acestia trebuie sa raspunda intr-un fel sau altul pentru ca nu e normal ca in loc de bucurie sa fie tristete, in loc sa aduci un nou-nascut de la spital sa aduci mama in sicriu. Dar tocmai pentru a nu vicia rezultatele acestor verificari realizate de specialisti, Consiliul Judetean nu-si va depasi atributiile”, a precizat Vasile Pruteanu.

In continuare, conducerea Consiliului Judetean Neamt reaminteste ca si institutiile subordate administrativ (Teatrul Tineretului, Complexul Muzeal Neamt, Biblioteca Judeteana, Directia de Protectie a Copilului, Centrul de Cultura si Arte, Spitalul Judetean) au obligatia de a asigura, in conformitate cu prevederile Legii 544 cu privire la informatiile de interes public transparenta decizionala si informarea opiniei publice. Acolo unde aceasta responsabilitate nu este desemnata, prin fisa postului, unor angajati, purtatorii de cuvant sunt chiar directorii acestor institutii.

15 iulie 2011                                        Cabinet Preşedinte   CJ Neamţ

1 COMENTARIU

  1. E un lucru de domeniul firescului ca panglicarul asta de Pruteanu, cu facultate la ff, este intotdeauna depasit de evenimente. Proiectele anuntate de el cu mare valva, cu tot felul de afisaje cu iz electoral de tipul arhicunoscutelor “proiectul asta e facut de Pruteanu”. Dupa ce se vad esecurile cat casa (cel mai la indemana starea drumurilor, multe nefinalizate si inaugurate, fisuri si gropi peticite inca in plina perioada de garantie)dispar si afisajele in care apareau nu doar “numele prostilor pe toate gardurile”, ci si fotografiile.
    E vorba de o incompetenta crasa, un individ jos la stat si la minte, care s-a inconjurat de nulitati. Daca se tot reduc functii si posturi la bugetari, nu cumva ar trebui sa fie trimis in primul rand acest individ cu toata sleahta lui acolo unde ii este locul, potrivit competentelor. Am inteles ca fortele de munca necalificate mai au cautare. Inainte sa platim noi, cei de jos, ar trebui sa plateasca toti cei care au dus tara asta in prapastie si printre acestia, numele lui Pruteanu l-am vazut intotdeauna inghesuit in capul mesei, ca paduchele…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.