EXCLUSIVITATE: Primarul de Girov, repus în funcție de Justiție

UPDATE: Iete și sentința:

Vasile Olaru a obținut ieri o decizie favorabilă din partea magistraților de la Bacău, unde a contestat ordinul prefectului. Practic, de astăzi, după ce ridică țidula de la Curtea de Apel, își poate relua activitatea. Reamintim că el a fost înlăturat din funcție pentru că și-ar fi schimbat domiciliul din Girov la Piatra Neamț. După destituirea lui, Girovul a devenit centru fierbinte, cu scandalul la el acasă, cu acuzații de bătute, ciomăgeli și alte lucruri demne de niște aleși locali. Ancheta poliției, a procuraturii, audierile, n-au venit decît să întregească tabloul.

Reapariția pe firmament a lui Vasile Olaru este importantă în contextul campaniei electorale din colegiul 6, unde Girovul deține o pondere importantă. Nu știm cui și ce a promis Olaru că va face în campanie, dar ne vom da sigur seama după rezultate, avînd în vedere ponderea aleșilor locali în influențarea benefică a scrutinului.

Pînă acum nu ne-am dat seama ce culoare preferă dl. primar, galben, roșu sau verde-portocaliu.

Declaraţia prefectului de Neamţ, Mihai Archip: “Instanţa s-a pronunţat în sensul de a-l repune în funcţie pe fostul primar al comunei din considerente, cred eu, de ordin managerial. Fiind vorba şi de proiecte europene, unde rolul primarului este deosebit. Cred că instanţa a avut în vedere şi situaţia creată în Girov de provizorat, care are efecte în dezvoltarea comunei. Este important să spunem că dl. Olaru a fost repus pe funcţie pînă la judecarea pe fond a cauzei.

(V.B.)

Despre acest subiect puteți citi și

Scandalul de la Girov, o diversiune?

Vasile Olaru, fostul primar de Girov, audiat la Parchet

Un primar suspendat acuză

Scandal „made in Girov”!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *