EXCLUSIVITATE: Primarul de Girov, repus în funcție de Justiție

UPDATE: Iete și sentința:

Vasile Olaru a obținut ieri o decizie favorabilă din partea magistraților de la Bacău, unde a contestat ordinul prefectului. Practic, de astăzi, după ce ridică țidula de la Curtea de Apel, își poate relua activitatea. Reamintim că el a fost înlăturat din funcție pentru că și-ar fi schimbat domiciliul din Girov la Piatra Neamț. După destituirea lui, Girovul a devenit centru fierbinte, cu scandalul la el acasă, cu acuzații de bătute, ciomăgeli și alte lucruri demne de niște aleși locali. Ancheta poliției, a procuraturii, audierile, n-au venit decît să întregească tabloul.

Reapariția pe firmament a lui Vasile Olaru este importantă în contextul campaniei electorale din colegiul 6, unde Girovul deține o pondere importantă. Nu știm cui și ce a promis Olaru că va face în campanie, dar ne vom da sigur seama după rezultate, avînd în vedere ponderea aleșilor locali în influențarea benefică a scrutinului.

Pînă acum nu ne-am dat seama ce culoare preferă dl. primar, galben, roșu sau verde-portocaliu.

Declaraţia prefectului de Neamţ, Mihai Archip: “Instanţa s-a pronunţat în sensul de a-l repune în funcţie pe fostul primar al comunei din considerente, cred eu, de ordin managerial. Fiind vorba şi de proiecte europene, unde rolul primarului este deosebit. Cred că instanţa a avut în vedere şi situaţia creată în Girov de provizorat, care are efecte în dezvoltarea comunei. Este important să spunem că dl. Olaru a fost repus pe funcţie pînă la judecarea pe fond a cauzei.

(V.B.)

Despre acest subiect puteți citi și

Scandalul de la Girov, o diversiune?

Vasile Olaru, fostul primar de Girov, audiat la Parchet

Un primar suspendat acuză

Scandal „made in Girov”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.