Berbec cu patru coarne în bătătură la Borlești

pietricica turism

Moș Costică Ungureanu este din Borlești. Are 80 fără 2 ani, așa cum îi place lui să spună. E cunoscut în tot satul, ba chiar și dincolo de el, pentru vrednicie. Și pentru minunățiile pe care le are în ogradă. Știe că are niște oi speciale și e mîndru de asta. Își amintește că în urmă cu vreo 20 de ani, pe cînd avea oile sus la munte, o oaie a fătat un berbec mai… deosebit. Avea patru coarne. Curiosul anumai a devenit imediat motiv de mîndrie pentru stăpîn și pentru tot satul. Moș Costică și-a făcut un nume printre săteni prin asta.

La început, moș Costică a crezut că e ceva necurat la mijloc. A început să întrebe pe toată lumea dacă a mai auzit cineva așa grozăvie. Din om în om, din vorbă în vorbă (și n-au fost deloc puține), i-a ajuns la urechi povestea unui moș de la Piatra Șoimului care își ducea oile la stînă pe vremea cînd stăteau nemții prin munții noștri.

Se presupune că oile lui s-au împerecheat cu berbecii nemților. Berbeci care aveau patru coarne.

“Le-am avut la munte. Mare mi-a fost mirarea cînd am văzut. Se căsătoresc rase de oameni între ei, d-apăi animalele. Probabil că s-au întîlnit oile nemților cu ale noastre. Am văzut la Teleenciclopedia că e rasă germană și se trage din țările asiatice”, spune mîndru moș Costică.

Citiți mai multe în ediția scrisă a Mesagerului.

(Oana Iosub-Toma)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.