Fotbal: Președintele Ceahlăului, suspendat pentru lovire

pietricica turism

   Urmînd vorba conform căreia fiecare pe limba lui piere, președintele Ceahlăului, Vicențiu Iorgulescu, a fost suspendat pentru lovirea arbitrului.

Incidentul dintre președintele Ceahlăului, Vicențiu Iorgulescu, și arbitrul Paul Unimățan, consumat în pauza meciului dintre Ceahlăul și Rapid, duminică seară, are consecințe neașteptate. Din victimă, cum apărea la începutul săptămînii, cînd declara că a fost lovit de centralul întîlnirii, oficialul nemțean a devenit “făptuitor” în opinia celor de la Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal. Aceștia l-au suspendat, marți, pe o perioadă de un an și l-au amendat cu 16000 de lei. Acuzația care i se aduce președintelui nemțean este foarte gravă: lovirea arbitrului. Doar că nici aceasta nu stă în picioare. În raportul de joc, arbitrul a scris că a fost “atins”, dar fără a exista intenția de lovire.

“Este o pedeapsă exagerat de mare”, a spus, joi, directorul sportiv al Ceahlăului, Ioan Mironaș. “În primul rînd, încadrarea este greșită. Domnul Iorgulescu ar putea fi sancționat pentru proteste, în nici un caz pentru lovire”.

Oficialii clubului nemțean vor face recurs, dar așteptă comunicarea și motivarea sancțiunii dictate împotriva președintelui. Pînă atunci, Vicențiu Iorgulescu nu mai poate reprezenta oficial clubul. Pauza îl va face, poate, mai înțelept. Mulți spun că, dacă ar fi tăcut, știind că nu avea ce căuta la vestiarele jucătorilor și arbitrilor, în pauza meciului, președinte era și astăzi.

(M. DRĂGOI)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.