Înșelăciune la „Vrei să fii milionar?”

pietricica turism

Temerile, suspiciunile și comentariile stîrnite în jurul concursului (zis de cultură generală) „Vrei să fii milionar?” au primit o confirmare amară în ediția difuzată în seara de vineri, 9 septembrie și redifuzată duminică după-amiază. Înșelăciunea se face pe față! Problema capătă dimensiuni grotești fiindcă aceste emisiuni sînt înregistrate „în pachete” și, în principiu, ar exista căi de remediere.

Concret, concurentul Eduard Stan din București a fost și victimă, și beneficiar al înșelăciunii. Întrebarea a treia, pusă de Virgil Ianțu pentru 300 de lei, suna în felul următor:

Ce actor a interpretat rolul lui Păcală în filmul „Un surîs în plină vară”?

Variantele de răspuns oferite erau următoarele

  1. Sebastian Papaiani
  2. Jim Carrey
  3. Louis de Funes
  4. Mugur Mihăescu

Concurentul a ales varianta (a) și a mers mai departe.

Faza este că Sebastian Papaiani, într-adevăr, joacă în filmul „Un surîs în plină vară” (regia Geo Saizescu, 1963), este protagonistul filmului, dar nu-l interpretează pe Păcală. Avea să interpreteze acest personaj abia în 1974, în filmul cu același nume, regizat tot de Geo Saizescu. În 1963 l-a interpretat pe Făniță și, fără alte variante ajutătoare, pietrenii pot căpăta această confirmare de la concitadina lor, distinsa doamnă Draga Olteanu Matei.

Mai mult, aici.

(Viorel COSMA)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.