Comisie de anchetă pentru votul din Neamţ

Senatul a aprobat înfiinţarea unei comisii de anchetă care să analizeze posibila fraudare a votului de la Neamţ. Iniţial, propunerea PSD de infiinţare a comisiei a fost respinsă de Biroul Permanent.
Senatorii PSD susţin că au suficiente probe pentru a demonstra că votul de Neamţ a fost fraudat. Ei susţin că s-a folosit mita şi şantajul, că s-au cheltuit peste 2 milioane de euro pentru cîştigarea scrutinului. Alegerile pentru colegiul 6 au adus faţă în faţă pe Liviu Harbuz şi pe AdrianRădulescu, ultimul cîştigînd din partea PDL-ului.

Potrivit  HotNews , ” solicitarea de includere pe ordinea de zi a plenului Senatului a punctului referitor la infiintarea comisiei parlamentare de ancheta a venit din partea vicepresedintelui social-democrat al Senatului, Ioan Chelaru, fiind aprobata de plenul Senatului prin vot. Initial, Biroul Permanent al Senatului a respins, in sedinta de luni, propunerea referitoare la infiintarea acestei comisii, cu sase voturi impotriva si cinci voturi pentru. Viceliderul grupului parlamentar al PDL din Senat, Toader Mocanu, a sustinut ca acuzatiile aduse de Opozitie “nu se justifica si nu sunt temeinice”, infiintarea unei comisii de ancheta reprezentand “o pierdere de timp”. Liderul grupului senatorilor independenti, Serban Mihailescu, a sustinut si el ca nu intentioneaza sa repartizeze senatori apartinand grupul mixt in comisia ce urmeaza a fi infiintata, considerand-o “inutila”.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *