Legea dă de pămînt cu Chebac, Pruteanu, Ignatovici și gașca lor

pietricica turism

Prin decizia nr 4094 din 14 septembrie 2011, Înalta Curte de Casație și Justiție a României, secția Contencios Administrativ și Fiscal, a respins contestația în anulare a consilierului județean Chebac Mihai. Prin această decizie, ultima cale normală de atac a fost epuizată și, din momentul deciziei, Consiliul Județean Neamț – prin secretarul Mihaela Ignatovici Lazăr, împreună cu gașca de juriști competenți din instituție și președintele Vasile Pruteanu – este obligat să-l scoată pe Mihai Chebac în șuturi compatibile cu fundul său de pe scaunul de consilier județean.

 

Ceea ce am scris demult și de multe ori s-a adeverit întru totul. Mihai Chebac, de cîțiva ani, semnează hotărîri de CJ. În calitate de șef al comisiei Buget-Finanțe împarte banii județului. Deși au fost sesizați, cei din conducere au ignorat cu bună știință incompatibilitatea crasă a lui Chebac, iar acum s-ar putea afla în situația de a suporta consecințele. Multe decizii s-au luat la un singur vot în Consiliul Județean, cel al incompatibilului Chebac fiind decisiv. Aceste hotărîri ar trebui anulate. Dacă îl mai punem pe Valerică Frățilă, și el incompatibil clar, rămas pe funcție doar prin tertipuri avocățești, pe incompatibilul Pruteanu, avem imaginea unui Consiliu Județean care a lucrat în ilegalitate, în disprețul legii, al bunului simț. Vinovați nu sînt doar cei de la Putere, că și Opoziția s-a complăcut în situație, coabitînd și sugînd de la doi mă-sa, mulțumindu-se să lingă firimiturile căzute din ciocul lacom al Puterii.

Plecarea lui Chebac pune problema puținilor supleanți pe care-i mai are PDL rezervă de cadre. Unul din ei fiind voiajorul Ciprian Enache. Adus de la pepiniera PDL Tineret, junele a fost mult timp consilier special al dlui președinte Pruteanu, după care, în ultima zi a lunii august, a fost cocoțat pe funcția de director al Parcului Național Ceahlău. Misiunea lui pe munte e pe cale să se încheie abrupt: va trebui să coboare la masa Consiliului Județean și să depună jurămînt de credință. Și de respectare a legii. Nu mai vorbim de bătaia de cap pe care o dă colegilor, care trebuie acum să-i găsească altă funcție. Remunerată de la buget, dar compatibilă.

(V.B., D.O.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.