Rezerva de prefecți de la Tîrgu Neamț

* Trei înalți funcționari publici de Ozana

Practica demonstrează că pentru a ajunge înalt funcționar public în România trebuie să îndeplinești cel puțin trei condiții. Prima, să fii potent. Ca om de afaceri. A doua, să ai o descendență sănătoasă. Pe linie politică. A treia, să ocupi oareșce funcții. Tot pe linie politică. Cazul celor trei înalți funcționari publici născuți și crescuți (tot politic) pe malul Ozanei este edificator în acest sens. Cei trei, parafrazîndu-l pe Creangă, se întind ca înalți funcționari la șfara cu motocei de la București, așteptînd să le cadă pară mălăiață o funcție de prefect, subprefect, inspector guvernamental, secretar de stat sau ce-o mai da Cel de Sus, de sus din dealul Cotrocenilor.

  Dan Arnăutu

Pare să fie imaginea perfectă a celor trei criterii de care aminteam. Are rădăcini sănătoase în familie, cu tatăl primar de ani buni. Este și potent financiar și are și o funcție de director la Clubul Sportiv Școlar Tîrgu Neamț. Asta, dacă facem abstracție de funcția de consilier județean din partea PDL-ului. Este adevărat că, de obicei, trebuie să fii și diplomat în relațiile cu presa pentru a fi un bun înalt funcționar public, lucru pe care domnul Arnăutu l-a cam uitat. Să remarcăm că, la lipsa de cadre tinere din PDL, drumul lui Dan Arnautu pare a fi precum un asfalt pus de firma lui Umbrărescu în zilele lui bune. Sau rele…

  Mircea Pintilie

Mircea Pintilie are și el o ascendență interesantă, fiind cunoscut ca un om care știe să mînuiască destul de bine informații. Să le și dea. Să le și primească. Avînd la bază informația a reușit, în viață, să găsească cele mai bune oportunități de afaceri. Ba în privința lemnului, ba cu legume- fructe, ba prin construcții. Cam cu orice poate să aducă un bănuț. S-a descurcat atît de bine încît se poate lăuda că stă pe o stradă exclusivistă, cu acces doar pentru riverani, că n-are grija zilei de mîine și că, în mod sigur, a renunțat la toate afacerile după ce a ajuns vicepreședinte al Consiliului Județean. Asta ca nu cumva să fie, Doamne ferește, incompatibil! Evident că în urma unei asemenea activități fructuoase, încununarea ar putea-o reprezenta o funcție de prefect. Bineînțeles fără nici un fel de apartenență politică.

   Iftimie Petrariu

În mod indiscutabil, Petrariu merită să ajungă înalt funcționar public pentru că știe cele mai multe bancuri dintre cei trei. A fost polițist. S-a ocupat cu de toate și a reușit marea performanță de a fi bumbăcit cu mult profesionalism și simț de răspundere de niște autori necunoscuți după ce a ajuns, cu ajutorul partidului, în funcția de viceprimar al orașului Tîrgu Neamț. Pentru că a demonstrat că poate și știe să încaseze (inclusiv bătaie), notele sale de admitere au crescut în mod direct proporțional. Să mai amintim, în treacăt, de prietenia strînsă care îl leagă de consilierul PDL din Tîrg, Mihai Stoica, pe care l-a acuzat că ar fi tocmit “autorii necunoscuți”. În momentul acesta, pe rol sînt cîteva dosare în care se acuză reciproc. Iar noi ne dăm seama de marele adevăr spus de un politician în viață: “dacă n-ai măcar un dosar penal, cum să ajungi înalt funcționar public?”.

(V.B.)

 

One comment

  • vasile carlova

    octombrie 1, 2011 at 10:34 am

    domnu arnautu ca sa ajunga prefect ar trebui sa detina urmatoarele: cultura generala, limbaj adecvat, prezenta si inteligenta. din pacate are toate atuurile sa nu ajunga acolo din urmatoarele considerente: in pdl neamt nu exista (a ajuns cons jud in urma unui troc), sufera de aroganta maxima, este sifonar, “unu” care-l tinea in spate tocmai l-a lasat jos din caruta si asta ii va fi hotarator pt viitorul politic.

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *