Înscenare sau flagrant: șeful Gărzii Financiare Neamț reținut de DNA

Update: Comunicatul DNA Bacău a fost completat cu următoarea frază: ”
Actualizare (30.09.2011): Tribunalul Bacău a dispus la 30.09.2011 arestarea preventivă a inculpaţilor NISTOR CONSTANTIN, ENĂŞOAIE GHEORGHE şi ANTONIE CORNELIU pentru 29 de zile.”


Update: 9.42 : Completul de judecată de la Bacău a dispus arestarea celor trei comisari din Neamţ.

Update: O  informaţie care ar confirma teoria conspiraţiei în cazul Nistor. Astăzi el urma să  depună mărturie într-un proces important , cu impliocaţii majore. Probabil, în cîteva minutre va începe la Bacău şedinţa care va stabili dacă cei trei comisari vor rămîne în arest, sau o parte dintre ei. Pe surse, am aflat că singurul dintre cei trei care a ştiut exact ce sumă de bani a avut la el a fost Nistor.

UPDATE: 30 septembrie 2011. Nr. 591/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău efectuează cercetări penale faţă de inculpaţii:

NISTOR CONSTANTIN, comisar şef în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Judeţeană Neamţ, ENĂŞOAIE GHEORGHE şi ANTONIE CORNELIU, comisari în cadrul aceleiaşi instituţii, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, în formă continuată.
Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:
În ziua de 29 septembrie 2011, inculpaţii Nistor Constantin, Enăşoaie Gheorghe şi Antonie Corneliu, în calitate de comisari în cadru Gărzii Financiare – Secţia Judeţeană Neamţ, cu ocazia exercitării atribuţiilor de serviciu, au efectuat un control la zece agenţi economici de pe raza judeţului Neamţ. Cu această ocazie, inculpaţii au primit de la reprezentanţii societăţilor comerciale verificate suma totală de 4110 lei în scopul efectuării unui control formal, pentru a nu sancţiona contravenţional toate neregulile constatate şi pentru a aplica amenzi contravenţionale minime.
Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 29 septembrie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca în data de 30 septembrie 2011 să fie prezentaţi Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 

Constantin Nistor, a fost reținut de DNA se pare că împreună cu alți doi comisari din zona Romanului, în urma unui flagrant, zice DNA-ul. pînă la proba contrarie, îi credem pe procurori. Lucrurile s-ar fi petrecut cam așa: mai multor agenți economici li se întocmeau procese verbale de amendă, pe care aceștia le și plăteau. În timpul acestei operațiuni a apărut DNA-ul care, adunînd și socotind, a constatat că între banii de amendă din chitanțe și sumele de pe ”masă” era o diferență de vreo 1.800 de lei. Așa că a urmat reținerea. De ce credem noi că Nistor a fost vînat și că i s-a făcut o înscenare?

1. A instrumentat cazul IDAC, deranjînd teribil o famiglie celebră în zonă pentru evaziunile fiscale de mare răsunet pe care le-avea. Cazul a însemnat dezvăluirea mafiei automobilelor și apoi o lungă serie de ilegalități din jurul firmei IDAC. Implicați – funcționari publici din administrație, Finanțe, vameși, colegi din Garda Financiară, politicieni. Cazul a fost mușamalizat.

2. Cazul Barajului 17 din Bicaz. Cu zeci de firme specializate în evaziune, toate plasate acolo, la aceeași adresă. Cazul a fost mușamalizat.

3. Dumbrava Roșie, cazul firmelor cu administratori fictivi, specializate în evaziune fiscală, mușamalizat și el.

4. Cazul firmelor din Dumbrava Roșie care erau prinse în morișca celei mai mari evaziuni fiscale, care duce pînă la vîrful societății românești. Caz clar, pe sute de miliarde de lei, despre care nu se mai știe nimic de un an de zile. Am scris și aici.

5. Cîteva zeci de cazuri de evaziune fiscală pe petrol urmărite cu încăpățînare de Nistor.

Concluzie: pentru toate aceste lucruri era normal să fie arestat, cercetat, dacă avea 1.800 de lei în plus la el, împreună cu colegii.

adolescenteen news

8 COMENTARII

  1. Vorbiti aiurea! Toate “marile dosare” facute de Nistor au fost atat de prost intocmite si atat de putin probate incat nu s-a ales nimic de ele.
    Cat despre “inscenare”, sa fim seriosi! Numai cine nu are tangenta cu mediul de afceri nemtean nu stie ca Nistor este corupt si ca ia spaga impreuna cu comisarii din subordine. In loc sa-l ridicati in slavi, mai bine ati strange informatii despre afacerile lui, protejate prin intermediul Garzii: TIPOSTIM, TIPOTRANS …

    • ESTI GICA MANOLE? ACUZI UN OM CU CARE NU AI AVUT NICIODATA VREUN RAPORT DIRECT. PRESUPUI CA ESTE UN CORUPT? SPUI CA NUMAI CINE ARE TANGENTA CU MEDIUL DE AFACERI NEMTEAN POATE SA STIE ADEVARUL, ASTA INSEAMNA CA TU FACI PARTE?! CINE ARE GURA MARE AR TREBUI SA AIBA GRIJA DE PROPRIILE PROBLEME, PRIMA SA DISCUTE DE ALTELE DESPRE CARE NU STIE CU SIGURANTA CA SUNT ADEVARATE.

  2. Toti i-au mita.Si-au facut vile,si-au luat masini, au bani in cont; de unde din salariul lor sau din afacerile sotiilor? Vila lui Enasoaie care s-a ridicat in Roman nu de mult timp a facut-o din vanzarea cuielor? Hai sa fim seriosi.Sa stea in arest pana am sa-l scot eu, ca mult rau a facut firmei noastre.Mai sunt colegi de-ai lor, poate acum se toarna unul pe altul de ciuda(Tabacaru).Cred ca au fost ascultate acatistele oamenilor de i-au arestat pe jigodiile astea.

  3. Cu ani an urma eu si famila mea am fost vecini cu Nistor Constantin si pot sa spun ca lam cunoscu un pic mai mult decat alte persoane, de aceia va scriu pentru-ca am ramas consternati cum se poate acuza o persoana onesta, respectoasa, un bun crestin, cinstit, un familist exemplu. Tot ce se spune de el sant MINCIUNI pentru noi nu se poate sa fi facut el asa ceva. Ne pare foarte rau de tot ce sa antamplat dar noi vom fi mereu de partea lui!

  4. Nu poate fi adevarat tot ce se spune,si nu stiu cum anumite persoane care au “firme”au curajul sa vina si sa posteze aici spunand ca li sa facut rau la firmele”dànsilor”care dupa parerea mea daca ar fi fost an regula nici cel mai tare Sef de Garda nu l-ar fi putut atinge….dar lasand anumite comentarii deoparte as vrea sa va spun ca am avut si eu ONOAREA si cand spun ONOAREA chiar asa este sa traiesc cu casa vecina de d-nul Nistor Constantin si am reusit an limitele bunului simt sa ai cunosc familia si obiceiurile.As vrea sa va fac prezent faptul ca eu sunt o persoana normala fara nici o afacere o crestina cinstita si fara interese ascunse dar pot sa va spun ca imi este rusine sa va spun ca eu nu am fost la o biserica toata viata mea cit a mers Dansul impreuna cu familia poate intr-un an.Sunt persoane care spun ca o data ajunsi dupa gratii toti devin bolnavi si de multe ori chiar asa este doar ca an cazul D-lui Nistor chiar nu se preface fiindca Dansul avea mari probleme de sanatate chiar si acum sapte ani in urma si chiar si mai recent.As putea sa spun o multime de lucruri minunate despre D-nul Nistor si familia sa dar ma limitez la a va spune ca este una din cele mai unite,respectoase,simtita,educata,onesta si crestina familie langa care am avut ONOAREA sa traiesc ca vecina pt putina vreme.As vrea ca procurorii sa citeasca si sa creada cuvintele mele si sa il lase in libertate,desi stiu ca nu va fi asa,chiar daca de cand este lumea cei corecti ai “INCURCA”pe ceilalti.Va multumesc ca ne dati sansa de a ne spune parerile si gandurile si daca va ajunge sa citeasca D-nul Nistor as vrea sa stie ca mai sunt anca si persoane care ai sunt cu tot sufletul si gandul alaturi si se roaga pentru LIBERTATEA sa.DUMNEZEU SA VA ANTAREASCA SI SA VA PAZEASCA DOMNULE NISTOR.

  5. O DOAMNE ,CUM PUTETI SA ACUZATI UN OM CU SUFLET ASA MARE ???CUM PUTETI SA VA BATETI JOC SI SA ARESTATI SI SA MURDARITI ONOAREA UNUI OM CARE, A AJUTAT MULTE FAMILII LA GREU ,UN OMCARE ESTE SI FOARTE BOLNAV ,SI PRIN CEEA CE ATI FACUT IL DISTRUGETI CU TOT ?????DESCHIDE TI OCHII MARI SI ARESTATI I PE CEI CARE CU ADEVARAT FURA !!!!!!RUSINE ,,,,P.S .Va rog nu folositi numele meu eronat ,eu acum am venit din statiune de 3 zile si am ramas fara cuvinte ,chiar am plins de cele auzite .Nina te rog mult sa ti revizui putin vocabularul …..Multumesc de intelegere !!!!!!!

  6. Acel comentariu scris sub numele de Gica ,nu mi apartine ….Cu mana pe inima va rog nu mai folositi nume eronate !!!!!!Sincer imi pare foarte rau de D ul Nistor ,nu merita asa o demigrare la adresa si familia d lui !!!!!!!DUMNEZEU e sus !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.