Un ziar din Neamț de vînzare

pietricica turism

Un ziar de tradiție din Neamț ar fi de vînzare, se șoptește cu voce tare prin redacția respectivă. Șefii încearcă să-i convingă pe angajați că situație este sub control, că vor vinde unui om interesat și interesant, că tot ei vor conduce și că totul se va rezolva spre binele tuturor. Chiar și al tipografiei , care mai speră să-și primescă banii restanți. În realitate, se vorbește despre renunțarea la secretarii de redacție, a unor oameni de la scris, a unor oameni de la difuzare, pentru rentabilizare, că noul șef, dacă va cumpăra, nu va fi dispus să plătească pierderi. Mai rămăne de rezolvat vînzarea practică, că la respectivul ziar e cooperativă, cu mulți acționari și există clar dreptul de preemțiune, trebuie adunare generală, trebuie făcută ofertă tuturor, etc. Pînă acum, acționarii au fost tratați cu sictir, au existat acționari care profitau și alții dați la o parte. E interesant de urmărit fenomenul.

10 COMENTARII

  • Nu…ziarul ceahlaul 🙂 e singurul privatizat prin MEBO. ca si hotelul ceahlau dealtfel. probabil si muntele ceahlau va avea aceeasi soarta cu onorabilul enache :))

  • Vai, MEBO, ce emotionanta amintire! Ia sa vedem, cine stie ce firma forestiera a prins tot la acea vreme fenta cu MEBO? Cel ce spune ca era o firma condusa de taticul lui Vlad Marcoci, da, inseamna ca are memorie buna. Nimic nu este intimplator.

 1. Numai Mesagerul e de vina ca a aratat ca in presa scrisa din Neamt se poate sa faci treaba si acum cititorii de tiparituri au un termen de comparatie .
  Chiar daca recunoasteti sau nu , presa scrisa din Neamt a primit o lovitura direct la oute cand s-a vazut ca cineva poate sa scoata pe hartie subiecte fierbinti .
  Oricum stim cu totii care sunt vanzarile reale ale unor publicatii tiparite din Piatra Neamt , stim cu totii ca nu mai sunt in stare sa plateasca nici tipografia si stim cu totii ca pupincurismul si cersetoria duc la un faliment sigur la un ziar tiparit , ceea ce s-a intamplat de mult cu unii care aduc bani de acasa ca sa intretina ziarul dar nu o recunosc.
  Ca sa nu punem la calcul ca unii care se bazau pe ceva castiguri din campania pentru colegiul 6 nu au scos nici banii de prezervative macar .
  In vremurile in care traim , ziarul tiparit in Neamt nu poate exista decat daca are in spate o minte corect orientata si o personalitate cu “cohones” si tupeu inteligent.
  Oricum trebuie sa existe si maculatura caci nu o sa vedem noi filmul in care CJ sa dea publicitate in Mesagerul sau Primaria in ziarpiatraneamt.ro

 2. Mebo, crezi că sursa ta sigură ştie ce înseamnă tehnoredactor? Comentariul tău are un uşor iz de şacalism. Pândeşti cumva vreunul dintre posturi? Poate ai şanse reale s-o înlocuieşti pe femeia de serviciu, care are aceleaşi atribuţii – muncă puţină şi gură mare. Asta în cazul în care se află pe lista celor disponibilizaţi. Ceea ce ar fi de mirare, deoarece am aflat din sursă sigură că este omul directorului economic.

 3. Daca un ziar nu s-a vindut pina acum, tot e bine, unele s-au vindut demult, altele sint conduse de securisti care nu si-au pierdut nici acum naravul. Adica diversiunea, turnatoria, santajul. Hai sa traim!

 4. Nici anunţurile mortuare nu se mai plătesc atât de bine, nici concitadinii nu se grăbesc să dea ortul popii în ritmul dorit de acţionarii gazetuţei de doi bani, despre care se tot zvoneşte că va trage obloanele… Mare păcat. Să nu fie vreo publicaţie cu crâşmă la subsol? De ani buni, unele ziare se înghesuiau să arunce cu zeci de cartoane colorate, intitulate pompos, “DIPLOMĂ”, după tot soiul de culturnici zaharisiţi şi politruci reciclaţi în capitalişti, cu cefele groase… Şi-aşa e păcat… De vremurile bune să ne amintim frumos! Dar pupincurismul libidinos şi laşitatea jegoasă lasă urme adânci! Unii vor ieşi la pensie de la gezeta cu pricina, în condiţii onorabile, în mod indiscutabil. Alţii, cu pretenţii încă din vremurile bolşevismului pe ducă, nu merită nici un epitet. Pentru că au nenorocit un brand acceptabil pe şpriţuri şi chiolhane cu şmecherii care au traversat cu bine toate regimurile politice: de la comunism şi kaghebism până la ticăloasele vremuri de azi! Din articolul ieftin privitor la vulnerabilitîţile unui ziar aflat la ananghie nu am înţeles ceva: despre care jurnal e vorba, nene semnatarule, nene profesionistule anonim? Că aşa ar trebui să se procedeze: musai să zici despre cine-i vorba!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.