Vasile Pruteanu faţă în faţă cu incompatibilitatea

 Vasile Pruteanu este incompatibil. A ajuns la mîna prefectului, care trebuie să decidă dacă+l trimite pe Pruteanu să crească nepoţi sau îi propune un dosar penal. Ce spun apropiaţii lui Pruteanu din Consiliul Judeţean, deputaţi sau preşedinţi de partid, vă lăsăm să citiţi . O să observaţi că pedeliştii sînt fosrte lipsiţi de cunoştinţe cînd e vorba de afacerile preşedintelui. Ceilalţi, cer prefectului să-şi facă datoria.

 

Mihai  Stoica, consilier judeţean PDL: “Nu sînt la curent cu ceea ce s-a scris în ziare. Am fost în concediu. Am auzit despre aceste lucruri doar la nivel de ziare. Din punctul meu de vedere nu cred că este ceva real în ceea ce se spune. Nu pot ca să-mi dau eu cu părerea”.

Dan Arnăutu, consilier judeţean PDL: “Consider că este o acţiune politică această anchetă a ziarului dumneavoastră, iar în legătură cu întrebarea privitoare la adresa înregistrată de o parte a consilierilor PSD-PNL, nu mă face decît să cred că există o legătură între ziarul Mesagerul şi aceşti colegi ai mei din Consiliul Judeţean. Cred că redacţia dumneavoastră îi îndrumă în acţiunile lor ori au un spaţiu larg de exprimare în ziar, în felul acesta Mesagerul urmînd să fie un buzdugan împotriva preşedintelui Pruteanu. Discutînd concret, nu cunosc speţa decît din ziar, nu am acces la date oficiale, nu cred în aşa-zisa incompatibilitate a preşedintelui Pruteanu, decît dacă instituţiile abilitate şi-ar da un verdict . De asemenea, nu cred că s-ar pune problema destituirii sale în cadrul plenului Consiliului Judeţean, dînsul fiind ales uninominal de cetăţenii judeţului.

Valerică Frăţilă, consilier judeţean, preşedinte al CJAS Neamţ: “Din punctul de vedere al consilierului judeţean care sînt de ceva vreme, cred că aici ar trebui să se pronunţe instituţia Prefectului şi cei de la ANI, care trebuie să ofere un răspuns elocvent. Ca omul Frăţilă, consider că nu este incompatibilitate cu funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ în acest caz”.

 Mircea Pintilie, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean: “Nu ştiu despre o asemenea solicitare (!!!), o fi de pe 19 august, dar la mine nu a ajuns. Este dreptul lor să solicite ce vor, dar nu cred că putem vorbi de incompatibilitate în cazul domnului Pruteanu. Nu pot eu să mă pronunţ dacă domnul preşedinte se află în stare de incompatibilitate , există organe abilitate pentru asta – Prefectura, ANI. Nu neapărat în ordinea asta…”

Ioan Munteanu, deputat independent: “Dacă situaţia este reală şi o persoană, oricare ar fi ea, dintre aleşi şi demnitari, este în stare de incompatibiliate în condiţiile legilor, atunci este clar că instituţile statului abilitate să stabilescă starea de incompatibilitate, sînt obligate să decidă în termenele legale. Asta, oricare ar fi simpatiile sau obligaţiile politice ale celor care decid. La starea de incompatibilitate nu poţi să-ţi recunoşti greşeala din neştiinţă, pentru că legea nu prevedea acest lucru”.

 Toader Mocanu, senator PDL: “Nu am la îndemînă toate datele, dar aşa, la prima vedere toată situaţia nu face obiectul unei incompatibilităţi. În mandatul meu de prefect, Dan Vasile Constantin era evident incompatibil, pentru că nu era operată la Registrul Comerţului ieşirea din firmă. Era doar un document de-al lui, care în opinia mea, ar fi putut fi scris după şi antedatat. Dan Vasile Constantin era incompatibil prin faptul că era administrator. Aici nu este administrator”.

 Alin Antochi, preşedinte PSD Neamţ: “A fost o iniţiativă a colegilor consilieri judeţeni, mi-au cerut un punct de vedere şi mi-au arătat despre ce este vorba. În ideea că aşa stau lucrurile, starea de incompatibilitate este clară. Instituţia prefectului  are obligaţia să ceară documentele şi să le verifice. Nu ştiu de ce nu a făcut asta deja”.

Răspunsul  venit de la Cabinetul Preşedintelui  Vasile Pruteanu:

 “Este evident că şi şedinţele de Consiliul Judeţean au început  să fie atinse de ceea ce am putea numi o campanie electorală precoce şi în continuare Consiliul Judeţean face eforturi de a menţine activitatea instituţiei în zonele administrative delimitate de lege. Fără îndoială că solicitarea consilierilor judeţeni va primi un răspuns avizat din partea specialiştilor juridici. Pînă atunci, este evident că nu putem vorbi despre favorizarea unei firme sau alta, atîta timp cît vorbim despre o procedură derulată prin Bursa Rom=nă de Mărfuri. Fireşte că  un astfel de subiect este pretabil la diverse  observaţii şi comentarii, dar cred că a venit timpul să învăţăm că deciziile care ţin de lege trebuie date de specialişti în domeniu”.

Daniel Vinca, cabinet preşedinte

   Poziţia PSD-PNL

Către Consiliul judeţean Neamţ

În atenţia doamnei Secretar Mihaela Ignatovici

 Avînd în vedere faptul că doamna Iulia Elena Pruteanu, fiica d-lui Vasile Pruteanu, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, este administratora şi acţionară împreună cu doamna Cristina Elena Vicol la SC C&C Farm SRL, cu sediul în str. Nufărului, bloc B4, sc.B, ap.21, Piatra Neamţ, înfiinţată pe 16.04.2008, avînd J/27/628/, RO 23737940 şi care în ultimii ani a avut mai multe contracte de furnizor de materiale sanitare, pansamente, medicamente şi produse farmaceutice, către centrele din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ, str. Alexandru cel Bun nr.11, (amintind doar contractele nr. 6572/12.04.2011 şi 6571/12.04.2011 atribuite fără anunţ de publicitate, prin negociere directă, fiind singura ofertă depusă, aceasta şi celelalte contracte putînd fi verificare foarte uşor), noi consilierii judeţeni USL vă solicităm luarea măsurilor legale de constatare a incompatibilităţi domnului Vasile Pruteanu, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, pentru că o rudă de gradul I, fiica domniei sale are relaţii contractuale cu o direcţie finanţată de instituţia condusă de tatăl său, conform art. 90, punctul 1 şi 2 şi art. 92 punct 1-3 din Legea 161/2003 şi solicitarea emiterii ordinului de încetare a mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ a domnului Vasile Pruteanu de către prefectul judeţului Neamţ.

Cu stimă şi mulţumiri,

semnează consilierii

apar pe listă, dar n-au semnat, consilierii Ciudin Mircea, Dumitraşcu Dionisie, Năstase Ion, Nica Vasile, Puşcaşu Neculai.

Valentin Bălănescu

 

 

 

 

One comment

  • jean octogon

    septembrie 19, 2011 at 12:27 am

    domnule balanescu, da e corect ca dl arnautu, in calitate de cons judetean sa primeasca de la cj neamt bani pentru televiziunea dumnealui “neamt tv”? din cate cunoastem, sunteti prieten cu dl arnautu asa ca daca nu veti publica comentariul voi intelege 🙂

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *