Incapabil la Drupo, bun pentru Pruteanu

Serialul “Jaf și corupție în curtea lui Pruteanu” continuă și nu pare a da semne că se poate opri din lipsă de subiecte. Din contră, zilnic vin alte dovezi în sprijinul anchetelor noastre. Lucrările de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului s-au împărțit cu discernămînt către oameni care au legături directe cu conducerea Consiliului Județean. Președintele a dat tonul, prin contractele încheiate de firmele în care fata sa este acționar. Cei din imediata sa apropiere i-au urmat exemplul. Astăzi, despre un consilier personal al domnului Vasile Pruteanu care, în timpul în care-l consilia pe șeful județelui, mai făcea și cîte-o lucrare pentru o instituție subordonată Consiliului Județean, prin firma personală.

* Leonard Cadăr , consilier specialist în termie

Leonard Cadăr este un personaj simpatic în politica nemțeană. Destinul său politic se leagă în mod ciudat de cel al lui Vasile Pruteanu. În anul 2003, în presa locală apare numele viceprimarului de Botești, ca fiind incompatibil , deoarece era administrator la mai multe societăți comerciale. Declară acest lucru prefectul PSD Vasile Pruteanu, care nu ezită foarte mult și emite,cu hotărîre, fermitate și zel, un ordin de eliberare din funcție pentru omul de afaceri din Botești. Este vorba de același Vasile Pruteanu care acum este incompatibilul numărul 1 al județului și conduce un consiliu județean plin de incompatibili. Asta era în 2003.

În 2010, lucrurile se schimbă radical. Începutul anului îl prinde pe Vasile președinte la județ și pe Leonard consilier al acestuia, după ce a plecat din funcția de director de la Drupo, instituție a Consiliului Județean. Să remarcăm în treacăt că funcția cu pricina a fost benefică pentru Leonard, care s-a trezit cu o monstruoasă casă în grădina Palatului copiilor din Piatra Neamț, dotată cu un Audi X6 ultimul răcnet. Deși mai corect ar fi să spunem Palatul lui Leonard în curtea căsuței copiilor.

Nu analizăm încă importanța sfaturilor pe care Leonard i le-a servit lui Vasile, dar remarcă atenția cu care s-au aplecat amîndoi spre lucrările cu tot ce ține de Consiliul Județean.

 * 700.000.000 pentru Leonard

Studiu de caz: pe 26.04.2010 se deschid plicurile pentru lucrarea “Lucrări reabilitare instalație de încălzire-centrală termică sediu D.G.A.S.P.C. Neamț”. Pe 27.04.2010 se semnează contractul cu S.C. Lenon Com SRL Botești, care avea următorii acționari

La acea vreme, domnul Leonard Cadăr era consilierul domnului Vasile Pruteanu la Consiliul Județean. Nu mai stă să analizăm cum s-a făcut licitația, probabil corect, dar rămîne întrebarea: este corectă participarea unui consilier al președintelui la o licitație organizată chiar  în curtea acestuia? Noi credem că nu! Este evident că sîntem noi prea cîrcotași, deoarece nu este singurul consiler adus de domnul Pruteanu care se joacă cu banii publici.

Nu avem alte date despre lucrările executate de domnul Cadăr pe vremea cînd era consilier, dar firma domniei sale este o abonată la lucrările Consiliului Județean. De exemplu, în 2010, destul de recent, domnul Cadăr apare, victorios și mîndru, în presa vremurilor, la inaugurarea unei lucrări la un alt obiectiv din ograda Consiliului Județean, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Ștefan cel Mare (stații de epurare a apelor uzate): “Constructorul Leonard Cadăr (SC Lenon SRL), care a predat lucrarea la termen, a declarat că se simte mîndru să lucreze alături de Consiliul Județean: “Nici n-am mai numărat cîte investiții am inaugurat împreună! Execuția acestei lucrări era necesară. Stația de epurare este un proiect mai mic dintr-un proiect mai mare și vreau să vă spun că este construită pe model european, cu aparatură de ultimă generație. Domnul primar ar putea să vorbească cu cetățenii din casele alăturate să beneficieze și ei de această stație. Repet, sînt mîndru și mulțumit de colaborarea cu Consiliul Județean”. A consemnat  ziarul “Ceahlăul”. Reținem curba ascendentă a cifrei de afaceri a societății Lenon Com.

Reținem și că domnul Cadăr nu mai știe cîte lucrări a inaugurat cu Consiliul Județean și că este foarte mîndru de colaborare. Altfel spus, stima noastră și mîndria, pentru băieții buni!

Leonard Cadăr mai are foarte multe talente. Pe vremea cînd era viceprimar, avea aplecări melomane, cu realizări consemnate în presă. De exemplu, la prima ediție a “Crosului Liberalilor”, domnul viceprimar de atunci s-a produs pe scenă împreună cu cunoscuta formație din Botești, “Star 3”. Să mai remarcăm că în 2007 era printre cei 14 membrii ai PLD-ului proaspăt înființat care a contribuit cu mai mult de 10 salarii minime pe țară. El a pus umărul și 6.000 de lei la finanțele partidului nou-născut. Pe aceeași listă, puțin mai jos în tabel și la sumă, Vasile Pruteanu, cu 5.400 lei. După buget , fiecare.

Cînd Cadăr a fost demis de la Drupo SA Neamț, Vasile Pruteanu a motivat sec: “În vederea eficientizării activității Drupo, va fi numit un alt director”. După aceea l-a numit consilier personal. Pe cale de consecință, rezultă cam așa: activitatea de la Drupo nu era eficientă, Leonard e schimbat și adus la Consiliul Județean! Cît de eficientă era activitatea la CJ, dacă aduci consilier lipsit de eficiență la Drupo, dar plin de eficiență pe firma proprie? Remarcăm că învățăturile lui Leonard s-au prins de Vasile, care în privința afacerilor proprii a demonstrat reale calități de asimilare.

(Valentin BĂLĂNESCU)

2 COMENTARII

  1. este adevarat ca atunci cand erati la drupo adica 2008-2009 ati construit in satul oantu cu cei 492.000 lei dati prin hg in luna augustcare aveau destinati refacerea drumului rupt de paraul oantu?este adevarat ca podul a fost construit fara autorizatie de constructi(pe care ati luato de la petrica in luna februarie2009)SI NICIODATA ACOLO NU A FOST POD?este adevarat ca podul desrveste numai locuinta familiei GHICA-FOST SUBPREFECT PNL?DACA NU RASPUNDETI SINCER VA INTREB DE BANII DE LA PUNTEA DE LA POIANA PANGARATI?DOMNULE CONSILIER DUTE DE UNDE AI VENIT SI LASA OAMENII IN PACE

  2. Domnule Balanescu, acest sef de la Drupo este cumva acelasi cu individul care s-a inghesuit cu ditamai viloiul de prost gust in curtea Palatului Copiilor din Piatra Neamt?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.