Legea la mișto

pietricica turism

Dacă n-ar fi tragic ar putea fi distractiv, ce se întîmplă în viața politică nemțeană. Totul este o comedie absurdă, în care personaje grotești ne mint în față, cu nerușinare, fără pic de rușine și ajung chiar ei să creadă că spun adevărul. ~n spatele lor, o grămadă de juriști al căror rol este unul simplu, să violeze legea, să o poată folosi de fiecare dată în folosul șefului.

De vreo trei ani legile locale sînt la mîna unui consiliu județean în afara legii. Și tot de atunci sîntem luați la mișto de 33 de oameni, plus juriștii aferenți, care ne explică că deciziile lor sînt legale, chiar dacă o altă instituție a statului spune că nu.

Șeful consiliului județean, Vasile Pruteanu a coordonat lucrări ale consiliul cu doi șefi de comisii incompatibili. Unul, Chebac, ȘEF LA COMISIA BUGET FINANȚE, care împarte banii județului și altul Frățilă, culmea ironiei, ȘEF LA COMISIA JURIDICĂ! Mai mare mîrlănie, inconștiență și dispreț nu se putea.

Chebac a avizat timp de 3 ani bugetul județelui și s-a dovedit că în tot acest timp a încălcat legea. Ați auzit cumva ca vreun oficial de la CJ să recunoască că s-a lucrat în ilegalitate? Nu, pur și simplu au considerat că oricum vor rezolva lucrurile cu juriștii, că mîrlanii care plătesc impozite oricum le vor plăti și nu-i interesează. Chebac e bine merci, lipește mărci la Fabrica de Timbre și face antrenament ca să lipească afișe, meseria și meritul său de bază pe linie de partid.

Maltezul cofetar și jurist făcut la viteză, Valerică Frățilă, incompatibil dovedit chiar de Agenția Națională de Integritate, a avizat și avizează în continuare cu nonșalanță TOATE hotărîrile de consiliu. Asta în condițiile în care el încalcă legea și este și recidivist dovedit, în legislatura trecută pierzînd poziția de vicepreședinte la Consiliul județean tot ca incompatibil.

Pruteanu este și el incompatibil, iar gașca de juriști ne convinge că nu-i nici o problemă și că el, numărul 1 în județ, nu-i vinovat că a încălcat legea, vinovați sîntem noi că nu l-am prins! Iar cînd a fost prins, scapă de orice răspundere, pentru că a reziliat contractele și a intrat în legalitate!!! Jigodismul și pupincurismul juriștilor care au semnat aceste acte nu este întrecut decît de disprețul față de oamenii care l-au votat pe acest individ și care-i plătesc leafa, lui și puhoiului de slugi obediente.

O să spuneți, dacă ăștia au încălcat legea, cu ce sînt de vină ceilalți? Că știu și acceptă! Că s-au dus la ședințe, iau banii pe ședințe, acceptă să fie conduși de un incompatibil, să fie colegi cu incompatibili, îi acoperă și le justifică poziția. Totul pentru bani și poziție socială. Pentru că cel puțin jumătate dintre consilierii județeni, din cei din conducere fac afaceri cu Consiliul Județean. Pentru că se știu între ei, au afaceri împreună, dincolo de partide, sînt în comisii și comitete și acceptă ilegalități pentru a putea profita și ei. Repet, Consiliul Județean este cel care face legile în acest județ. E mișto, nu-i așa?

(Valentin B|L|NESCU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.