Bolnavii sănătății. Azi, Valerică Frățilă.

S-au întîlnit hoții cu proștii. Sau se confundă hoția cu prostia, încă nu știm. Sigur știm că declarațiile unor care se ocupă de sănătate ar putea fi catalogate la limita patologicului. Ca să nu mai spunem despre acțiuni, care frizează prostia penală, penalul și, într-o societate normală, i-ar duce pe protagonoiști dacă nu după gratii, sigur într-o încăpere în care ar exista o cămașă de forță. De vreun an și ceva își bat joc de noi, execută cu bună știință un act de genocid la adresa populației și nu au decît o singură grijă, să mimeze grijă față de oameni și să-și facă propriile interese. Au asistat impasibili la dispariția spitalelor de la Roznov și Bicaz, ba chiar au pus umărul la asta prin incompetență, prostie și interes. Au cheltuit imens, fără rezultate vizibile la spitalul județean. Au schimbat conducerile după cum le-au fost interesele. Pe de o parte se plîng de lipsa banilor, pe de altă parte prezintă proiecte faraonice, în care vor să bage miliarde pentru ca apoi să le dea la cheie unor  privați. Despre Vasile Pruteanu nici nu mai vorbim. Pe fruntea lui scrie vinovat și așa va rămîne. S-a bătut cu pumnul în piept că va face și va drege, dar a făcut bani pe bolile oamenilor și ale persoanelor cu handicap.

Cel mai neverosimil personaj din galeria bolnavilor sănătății este Valerică Frățilă. Ambițiile fostului șef de cofetărie-restaurant – altminteri personaj simpatic – l-au făcut să-și piardă capul. Nici în cele mai idilice vise nu credea că va ajunge să dispună de fondurile imense din sănătate, că va manevra sănătatea din județ profitînd de lăcomia lui Pruteanu. Priceputul administrator de cofetărie – restaurant se dovedește un dezastru în domeniu. Cu care, profesional vorbind, avea legătură doar cînd șpăguia Sanepidul să nu-l amendeze. Și o mană cerească pentru cîțiva șmecheri care fac bani din nenorocirea oamenilor.

Performanțele managerile ale actualului șef al Casei de Asigurări de Sănătate Neamț, șef al comisiei juridice din Consiliul Județean, șef al comisiei de concurs la Spitalul Județean, sînt arhicunoscute. Ca și declarațiile din care nu mai înțelegi mare lucru, dar care au o calitate: sînt precum picturile naive, le poate face aproape oricine, nu necesită instruire prealabilă și conțin adevărul așa cum este văzut de autor. Ultima declarație dată de Valerică Frățilă referitoare la secția de reumatologie de la Negulești este fenomenală. Prima frază, care zice că se poate: „Nu avem nevoie de avizul Ministerului, toate demersurile putînd fi făcute doar la noi“. A doua frază, de asigurare a insuccesului, “just  in case”: “În schimb, la începutul anului viitor vom avea nevoie de o decizie a Casei Naționale de Asigurări care va trebui să hotărască dacă ne finanțează sau nu, dar din demersurile făcute pînă acum, cred că vom avea șanse reale de a obține banii necesari”. A treia fraza, care arată cum se vor cheltui (aiurea, la supranormativ) banii județului: “Pînă atunci noi trebuie să rezolvăm multe probleme administrative cum ar fi renovarea pavilionului ce va adăposti secția respectivă și va trebui să găsim specialiștii necesari.(!!!!) Acum avem doar doi medici specializați în reumatologie, ceea ce este foarte puțin și ne va mai trebui și personal instruit în acest sens”, a declarat Valerică Frățilă, președintele CJAS Neamț.

Acum cîteva zile același președinte ne asigura că la Bicaz totul este minunat și că Ministerul nu are ce face și aprobă un centru de sănătate acolo, dosarul fiind complet. S-au dus băieții și au luat un frumos șut în dos pe motiv de documentație  incompletă. Domnul Frățilă a dat aceeași declarație asiguratorie: “Chiar dacă am fost refuzați, asta nu înseamnă că nu se va putea face. Nu renunțăm la proiect în nici un caz, este doar puțin amînat“, a spus el.

Diagnosticul nostru pentru Valerică Frățilă: competență redusă în actul de decizie, tulburări comportamentale în declarații publice, contradicții asociative, delirium administrativus, plus asocieri paroxistice.

Tratament cu efect rapid: demisia din toate funcțiile și retragerea spre meditație pe terasa cofetăriei “Diana”. Cel puțin un an. Fără savarine cu frișcă.

(Valentin BĂLĂNESCU)

reclama psd

3 COMENTARII

  1. Inainte de a fi sef de cofetare..acest sef..nu cumva a fost simpLu cofetar?Unde a terminat liceul..in ce an??VAI DE CURU EI ROMANIE CU AS A SPECIALISTI..!Acum cativa ani…a fost dat afara de fostu prefect Mocanu..(alt specialist ca si Fratila)din functia de vice de CJ..atunci era la Partidu conservator….Dupa 2008..a cotizat unde trebuia si a revenit sef langa fostu prefect Mocanu…care-l suspendase din 2007.SI ASTA DOAR CA A AVUT BANI SA-SI PLATEACA DREGATORIA ..INDIFEREENT CARE A FOST.NU MA MIR DE CE AJUNG CRETINII ASA DE SUS IN FUNCTII DE GENU ASTA….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.