Muguri de scandal în partidul lui Dan Diaconescu

Tratate mai curînd cu discreţie, punerea pe picioare şi organizarea Filialei Neamţ a Partidului Poporului – Dan Diaconescu au readus în prim-plan un personaj politic ignorat, uitat de ceva vreme. Se numeşte Mihai Fărcăşanu, a fost ofiţer MapN, are notorietate pe înfierbîntata piaţă a exploatării lemnului şi a constituit o prezenţă vie cel puţin în sezonul electoral primăvară-toamnă 2008. El a preluat frîiele organizaţiei judeţene a Partidului Noua Generaţie – Creştin şi Democrat de la Gabi Brânzei, consilier local la Dumbrava Roşie, după alegerile locale, în condiţiile dificile de după înrolarea fostului preşedinte Cristian Liciu la PSD.

Mihai Fărcăşanu a fost semnalat recent ca preşedinte ales al PP-DD Neamţ, în urma alegerilor interne ţinute pe 30 octombrie. De la înălţimea unei asemenea funcţii, într-un partid fondat şi condus de unul dintre cei mai influenţi oameni de presă contemporani, colegii săi aşteaptă ca Fărcăşanu să gestioneze cu responsabilitate şi profesionalism relaţia cu presa, creativii din publicitate şi firmele care se ocupă de diverse tipuri de printuri pe plan local.

Aşteptarea are însă baze subţiri întrucît de numele lui Mihai Fărcăşanu şi vremea cînd era la PNG-CD se leagă episoade triste, tentative de ţeapă şi ţepe. O parte dintre datoriile electorale către două ziare locale şi un post de televiziune au fost achitate din buzunarul personal (cu facturi şi chitanţe eliberate pe partid) de Costache Lupu. Acesta candidase fără succes la Primăria Bicaz şi, apoi, într-un colegiu pentru Senat. Tot datorită lui Lupu şi în ciuda celor care pariau pe ostilitatea dintre Becali şi Liciu, partidul a beneficiat de un tratament omenesc la televiziunea care aparţinea atunci familiei Liciu. În cele din urmă, partidul şi Fărcăşanu au tras o ţeapă sănătoasă pietrenilor C.S. şi C.R., cărora nu le-au mai plătit concepţia grafică şi, respectiv, tipăriturile comandate în 2008.

De parcă această „credibilitate” în faţa presei şi a prietenilor presei nu era suficientă, lui Fărcăşanu îi este atribuit încă un scandal ce dă să coacă în PP-DD Neamţ: chiar alegerea sa ca preşedinte! Potrivit surselor noastre din Bucureşti, Dan Diaconescu ştie încă de joi situaţia în detaliu. Pînă sîmbătă, la numărul de mobil cunoscut de noi ca fiind al lui Mihai Fărcăşanu intra mesageria vocală. Staţi pe-aproape, nici nu ştiţi ce pierdeţi! (Viorel COSMA)

6 comments

 • constantin

  noiembrie 8, 2011 at 2:36 pm

  este pacat ca oamenii de buna credinta sunt derutati dupa conferinta pp dd din 30 oct.2011 ce a avut de ascuns acest partid tanar de a tinut conferinta ca in ilegelitate.de ce in presa apare numai presedintele si nu intregul birou?de ce diaconescu nu a ajuns niciodata la p.neamt?de unde au aparut personaje ca;guvi vasia lulu despre care pp dd nu a prea auzit.ce obligatii are presedintele farcaseanu fata de aceste personaje?unde sunt membrii biroului permanent ai png care au hotarat trecerea la partidul poporului?sunt foarte multe intrebari la care toata lumea tace.LIVULE IA HATURILE IN MANA SI OPRESTE CARUTA CA SE DARAMA SANDRAMAUA LUI FARCASEANU.simona fugi fiindca ai confundat omul

  Răspuns

 • IOSUB JANEL

  noiembrie 16, 2011 at 6:03 am

  Cred ca cel mai in masura sa va spuna ce se intampla in PP, este subsemnatul. Este stiut faptul ca Diaconescu m-a numit presedinte la Neamt, insa nu spune ca s-a folosit de imaginea mea doar pt. a strange oameni in partid. Sa va spuna Farcasanu cum PP Neamt mia furat cca 300 de adeziuni, cum au pus la cale mazilirea mea si cum am fost dat afara din partid fara sedinta, proces verbal, cu toate ca eram vice presedinte la municipiu! Noroc de d-na Ionita ca a bagat bani in partid, deoarece astialalti au venit numai pt. furat! Va spun cu mana pe inima ca Diaconescu si fufa de Simona, stiu cu exactitate ce manevre jegoase se intampla in filialele din tara, insa nu-i intereseaza decat banii. Ce santaje de joasa speta, ce sume se cer, ce orgii sexuale au loc intre membrii cu functii inalte si multe alte activitati veroase se intampla, muritorii de rand nu vor afla prea curand. Personal imi este sila de ceea ce am vazut si am trait o perioada de timp, in jurul acestui partid-clica condus cu japca de Farcasanu si sustinut de Simona Man.

  Răspuns

 • MIHAIL-SORIN GAIDAU

  noiembrie 16, 2011 at 10:30 am

  Pietrenii curioși, cu expertiză în adulmecarea scandalurilor ”groase” și sulfuroase sunt nevoiți să mai aștepte până la declanșarea procedurii de ”IA-O-N FREZĂ FĂRCĂCĂȘANE”. Va urma faza când pe scena publică vor intra adevărații specialiști în aruncat cu k.k pe ventilator, așa numiții HAZNALAGII!!! Spun și eu ce se aude prin târg… Până una-alta, dl. Fărcășanu trebuie să restituie arhiva PNG către liderul actual de la Neamț, însoțită și de o demisie a d-lui Fărcășanu din PNG. Nu de alta, dar acest gen de CURLUNTRISM, dăunează grav imaginii PP-DD. ”Ori cu nemții, ori cu rușii”, pentru că e misie grea să fi ”SLUGĂ LA DOI STĂPÂNI”, după ”Afacerea AUTOBUZELE pentru COLEGIUL 6-Neamț” și frecat pragul lui ”Gigi Pinaltu-i în freză lui de mobutu”. Din nenorocire, în urmă cu vreo 40 de zile(soroc), în biroul notarial al doamnei Ana Ioniță, care este adevăratul susținător al PP-DD din toate punctele de vedere(inclusiv financiar), s-a consumat o scenă din categoria kung-fu, între dl. Fărcășanu și alt domn, de la munte, cu vocație forestieră: omul pădurii l-a zărit pe Fărcășanu în biroul notarial, a intrat val-vârtej și i-a aplicat o corecție omului politic Fărcășanu, alias ”The LITTLE BIG MAN”. E vorba de o corecție…educativă, extrasă din pedagogia islamist-mujahedină, care l-a poziționat pe Fărcășanu la sol, cam nasol. Din fericire, omul pădurii, un gaterist cu multă dare de pumni, și-a uitat toporul în portbagajul autoturismului său! Cu prezență de spirit, doamna Ioniță i-a salvat viața colegului său politic, intervenind creștinește în favoarea celui care ”o sapă” cu profesionalism de ceva vreme. Femeie înțeleaptă, președinta PP-DD la municipiu a amenințat că va solicita intervenția oamenilor legii dacă cei doi imberbi, Fărcășanu și ”vânătorul de capete” nu se potolesc și nu-și văd de treburile gospodărești într-o manieră pacifică, ceva mai apropiată de ortodoxismul românesc, subcarpatic. Exploatând benefic și eficient componenta creștin-democratică a statutului PP-DD, lidera partidului, d-na Ana Ioniță a salvat două vieți, invocând harismatic, prezența sfintelor icoane ortodoxe(pe nou!) aflate în biroul său, reprezentând-o pe Maica Domnului și Sfânta Ana(poziționate simetric deasupra unui ACATISTIER și a unei PSALTIRI(edițiile oficiale, autorizate de B.O.R). Abia când a pomenit și numele Sfântului Antonie, făcătorul de minuni, agresorul s-a potolit, s-a înmuiat, și-a plecat privirile spre pământ renunțând să-i învinețească și celălalt ochi(bleu-ciel) fostului militar cu două carnete de partid, poreclit de adversarii politici ”CORDACIUL”. Fericiți făcătorii de pace, căci a lor este Împărăția Cerurilor(pe stil nou)! La câte cuțite i-au fost înfipte în spate, mai ales de către persoane pe care le-a ajutat dezinteresat, ridicându-le de foarte jos, d-na Anișoara Ioniță se prezintă mult mai vioaie și sprintenă decât întregul PP-DD. Ceea ce ne întărește credința în bunul Dumnezeu, dar sub nicio formă în ”Fărcășanu dă arhiva înapoi”!(VA URMA)

  Răspuns

 • GOE

  noiembrie 22, 2011 at 11:51 am

  Dar de tepele pe care le trage Culiță Tărâță statului român de ce nu scrieți?! Dar mă gândesc ca nu e tocmai deontologic să loviți chiar în stăpân!!!

  Răspuns

 • Costandin

  noiembrie 22, 2011 at 9:25 pm

  Stau strâmb ca să am motive de îndreptare, dar de arhiva PNG-ului nu se mai aude nimic. Domnu Fărcăşanu trebe să găsească cinci minute libere şi să se răpeadă până la sediul central de la PNG pentru a lichida chestiunea inventarului şi restituirea întregii documentaţii legate de PNG. Mai ales acum este important, când a devenit unul din liderii PP-DD din Neamţ. Altfel trebuie să lase locul unui om cu dare de mână, care nu cere bani de la oameni şi are statură politică. LIVIULE IA HATURILE IN MANA SI OPRESTE CARUTA CA SE DARAMA SANDRAMAUA LUI FARCASEANU.Simona fugi fiindca ai confundat omul.
  Nu se cunosc amănunte clare că Farcasanu ar avea carnet de partid şi la PP-DD, dar de la PNG are sigur. Nu se pun probleme de ordin etic, dar este bine pentru dumnealui să se hotărască în ce direcţie merge. Participă la alegerile PP-DD, îşi poziţionează prietenii în funcţii-cheie, dar nu a divorţat de PNG. E ceva important de lichidat şi trebuie lichidat. Poate că dl. Fărcasanu trece cu vederea unele obiceiuri din presa locală, dar e bine să mai doarmă şi pe acasă, că are nevastă gospodină şi lumea rea vorbeşte… Indiferent în ce partit ajunge omu, nu trebuie să mai ceară şi bani de la oameni sub diferite promisiuni politice, mai ales că nu s-au eliberat deocamdată chitanţiere de partid la PP-DD. Această formaţiune abia a fost aprobată, dar bani se cer de la cine vrei şi nu vrei. Pe la munte, lumea vorbeşte şi aşteaptă rezultate, dar rezultatele nu se văd. Dacă cineva vrea să vândă PNG-ul pe bani, trebuie să ceară şi părerea celor de la Bucureşti. Altfel nu se explică de ce Mihai Farcasanu întârzie predarea documentelor de partid. Prin ziare pot sa apara şi alte date, legate de unii informatori. Ştiţi la ce mă refer?

  Răspuns

 • IOAN MUNTEANU

  ianuarie 14, 2012 at 5:49 pm

  DOMNILOR !!!!!!!!! CUNOASTETI PUTIN DIN FAPTELE DE VITEJIE ALE MARELUI POLITICIAN AL PPDD – NEAMT DL. MIHAI FARCASANU . VERIFICATI ARHIVA TRIBUNALULUI NEAMT SI O SA GASITI MULTE RECLAMATII PENTRU DELICTE SILVICE (FURTURI DIN PROPRIETATILE OAMENILOR ) CORECTII CORPORALE A PRIMIT SI VA MAI PRIMI IN VIITOR .DACA FACETI CEVA INVESTIGATII IN LOC. FARCASA LOCUL LUI DE NASTERE VETI AFLA ATAT DE MULTE FAPTE REPROBABILE CA VETI RAMANE STUPEFIATI CE A FOST IN STARE SA FACA UN INDIVID FARA EDUCATIE SI FARA LEGE ; UN INFRACTOR INTR-UN CONTINUU PROGRES . DACA DORITI VOI REVENI CU NOUTATI !!!!!!!!!

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *