Pruteanu îi ia locul lui Daniel Vinca. La parter.

pietricica turism

Chiar dacă avea concediu pînă la sfîrșitul lunii, Vasile Pruteanu a dat zvon în țară că vine la serviciul care i-a adus atîtea foloase cuvenite și necuvenite în ultimii ani. Întoarcerea, spune el, s-a făcut cu binecuvîntarea șefului partidului și cu promisiunea fermă a lui Pruteanu că va fi băiat cuminte și nu-i va asupri, nici cu fapta, nici cu glasul, pe cei despre care s-a plîns că au schimbat lucrurile în Consiliul Județean. Lăsat pe bară de un genunchi năbădăios, operat exact cînd începea ancheta ANI pornită de la dezvăluirile din Mesagerul de Neamț (amintim, doar așa, de amorul artei, despre afacerile cu propria-i familie), Pruteanu vrea să fie de față la împărțirea bugetului și, mai ales, la momentul în care organigrama instituției pleacă din nou  pentru aprobare la București. Dacă nu ar fi  de față la împărțirea bugetului, adio primari care să-l sprijine în campanie, adio afaceri bănoase pentru prieteni, adio foloase cuvenite funcției, nu omului.

Interesant este cum se produce revenirea. Pruteanu și-a amenajat biroul de la parterul consiliului județean, că nu poate urca scările, spune el, ca să poată primi prieteni fără deranj, spun cunoscătorii. Aici s-au făcut modificările necesare funcției, nu omului, spun prietenii, că nu poate sta ditamai președintele în orice birou folosit de-un purtător de cuvînt.  La început s-a aerisit o zi și o noapte, pe motiv de miros de fum de țigară. S-a șters praful de pe icoane, au fost aduse steaguri și suportul de pixuri cu tot cu tehnica aferentă.  Scaunul pregătit pentru președinte este pe roți, ca să se poată rostogoli mai bine spre ce partid dorește domnia sa, baia este aproape, în caz de ceva, Doamne ferește. Cei mai deranjați sînt consilierii personali, că sînt departe de președinte. Acum, poate și președintele îi vrea cît mai departe, după ce a auzit cum mulți dintre aceștia s-au mutat cu vorbele susurate în urechi spre dealul Primăriei. De urmărit fenomenul.

Pe lîngă ancheta Parchetului din Bacău – să se fi pronunțat deja în medii oculte și Pruteanu să fi prins curaj?- președintele cercetat penal mai are o problemă. Sătulă să primească șuturi, Mihaela Ignatovici Lazăr s-a hotărît să-și activeze dosarul de pensie, susținînd sus și tare că ea de mîine (luni, 9 ianuarie) nu mai vine la serviciul pe care oricum trebuia să-l părăsească de mult. Rugămințile trimise către ea de a mai rămîne pînă la găsirea unui înlocuitor demn să cîștige după aceea un concurs corect organizat s-au lovit de expresia: “eu cu ăsta nu mai pot lucra!”. Astăzi vor fi discuții, paradiscuții și doar angajamentul ferm al președintelui că nu o va certa/oropsi/ oprima pe cea care l-a sprijinit în ascunderea matrapazlîcurilor ar putea-o hotărî pe MIL să mai stea vreo lună, două. Iarăși de urmărit.

Să nu uităm că Vasile Pruteanu a chemat în judecată Agenţia Naţională de Integritate (ANI), la Curtea de Apel Bacău, pentru a  anula actele în care sunt examinate contractele pe care fata sa prin societatea la care era acționară ,le-a avut cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean. Primul termen este pe 10 februarie și Pruteanu speră că prin tergiversare va ajunge să-și ducă mandatul pînă la capăt.

(V.B.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.