Gheorghe Ștefan: ”Pot să garantez că PDL va cîștiga alegerile”

PDL Neamț a organizat o conferință de presă, prilej cu care liderii marcanți ai filialei, în frunte cu Gheorghe Ștefan, au expus poziția democrat-liberală cu privire la principalele evenimente petrecute în ultimele săptămîni.

Gheorghe Ștefan despre:

– vizita liderilor USL la Bruxelles: Cred că apariția liderilor USL la Bruxelles a făcut mult rău României, mai ales că s-au dus acolo cu neadevăruri. Nu putem spune că în România nu este democrație adevărată. De cînd a venit Traian Băsescu președinte, n-a fost politician mai denigrat în România ca el. Să ne aducem aminte că pe timpul lui Iliescu și Năstase, a fost închisă o televiziune ca OTV, iar Mugur Ciuvică a fost arestat de pe stradă, după ce a publicat armaghedonul împotriva lui Adrian Năstase. Democrație ca în momentul de față nu a existat nicicînd în România.

 – despre greva parlamentarilor: Nu este grevă. Grevă este atunci cînd îți asumi responsabilitatea și nu ești plătit, la fel cum fac sindicaliștii – atunci cînd intră în grevă, o zi, două, trei, cît protestează, nu sînt plătiți. Ei, parlamentarii opoziției, în fond nu vor să muncească, dar vor să primeasă bani. Dacă asta e moral… Eu mă îndoiesc. Traian Băsescu a demisionat din Parlament cînd era ministru și s-a pus la dispoziția Justiției. La fel și Miron Mitrea. Adriana Săftoiu a demisionat din Parlament. Mircea Cinteză, cînd a candidat pentru Colegiul Medicilor, a demisionat din Senat, deși putea să candideze și să renunțe după aceea la Parlament. Nu, el a demisionat înainte, iar apoi, cînd a pierdut alegerile la Colegiul Medicilor, nu s-a mai întors în Parlament. Asta înseamnă demnitate și onoare, pe care opoziția nu le înțelege. Dacă ar avea valoare, ar demisiona. Ori protestezi și atunci nu te duci la serviciu, dar renunți și la beneficiile și bonusurile primite ca parlamentar.

– despre protestatari: Sînt de acord că oamenii sînt nemulțumiți. Guvernul Boc a făcu și erori, însă majoritatea deciziilor s-au luat în favoarea românilor. dacă nu se luau aceste măsuri de austeritate – pe care acum le iau și marile țări europene precum Germania, Spania, Italia, Portugalia – România intra în incapacitate de plată, în faliment, și eram obligați să vindem teritorii românești, să devenim pașalîcuri ca pe vremea turcilor. Avem demnitatea noastră de români și aceste măsuri au fost luate ca România să rămînă a românilor. Emil Boc și Traian Băsescu vor rămîne în istorie ca salvatori ai României. Opoziția vrea să motiveze protestatarii prin mijloace indecente. Acesta e adevărul. Nemulțumiții sînt de fapt foarte puțini, dar am văzut cu toții în mijlocul manifestanților, inclusiv aici, în Neamț, lideri ai opoziției care se dau mari suferinzi. Dacă ne uităm la ei, chiar și la cei care au protestat aici, vedem că ei au surse foarte bune de finanțare și în nici un caz nu suferă. Intenția lor este să vină la putere și să devalizeze din nou țara, așa cum au făcut acum 20 de ani. Poporul român suferă acum pentru cei 20 de ani în care s-au luat măsuri neadecvate. Este o criză mondială. Trebuie găsite soluții economice în momentul de față, să vedem cine le are. Mi-aș dori să vină și ei, să le pună pe masă și să trăim decent cu toții.

– despre alegeri: Anul acesta sînt alegeri. Curtea Constituțională a dat un verdict și trebuie să-l respectăm. În iunie vom avea alegeri locale, în noiembrie – decembrie vor fi cele parlamentare. Pot să garantez că PDL va cîștiga alegerile în coaliția de guvernămînt și că va fi vîrf de lance în guvernul viitor. Articolul 3 al Constituției spune foarte clar că numai un partid care obține 50%+1 poate nominaliza un premier, iar președintele este obligat să îl accepte. Atenție, un partid! Nu o alianță, nu o uniune! Nu există la ora actuală un partid cu peste 50% în România. Cei din USL manipulează. Promit, dar ei nu vor veni la guvernare. Să ne batem în alegeri, să demonstreze că sînt mai buni și-mi ridic pălăria. Eu vă garantez că Traian Băsescu va fi cel care va nominaliza premierul și nu va fi de la PSD, PNL sau PC. Nu există un partid care să poată face asta conform Constituției. Nici PDL nu are peste 50%. Le dau vestea proastă că nu vor guverna nici din 2012 încolo. Președintele are discernămînt și nu vrea să aducă România în situația de a fi subjugată financiar altor state sau să fie instabilă. Trebuie să fim români liberi!

– despre remaniere: Nu știu ce miniștri sînt vizați, poate fi oricare din ei. Dacă se face remaniere, partidul va propune. Și partidele de opoziție pot nominaliza pe cineva dacă au profesioniști sau chiar tehnocrați.

– despre probabilitatea ca Adrian Rădulescu să ajungă ministru al Agriculturii: Este posibil. Cum la fel de posibil este să fie domnii Rogin sau Mocanu, că sînt parlamentari PDL. Există posibilitatea ca și eu, și dl. Pruteanu și dl. Leoreanu să putem deveni membri în guvern, pentru că facem parte din PDL. Adrian Rădulescu era o posibilitate să fie propus, că este un bun specialist.

– despre organizarea alegerilor la Neamț: PDL Neamț nu și-a stabilit un calendar de acțiuni. După ce știm sigur care va fi data alegerilor – se discută încă dacă să fie 3 iunie sau 10 iunie – vom vedea atunci calendarul, programul și strategia.

Au mai fost și alți democrat-liberali care au făcut declarații politice:

Vasile Pruteanu: Cei trei, Victor Ponta, Crin Antonescu și Daniel Constantin, au căutat – și nu se face așa ceva, mai ales din partea unor lideri care vor să conducă o țară – să creeze o imagine mincinoasă a României. Au spus că nu există democrație. În România există democrație, nu putem vorbi de regresul democrației. Avem 33 de parlamentari europeni, sîntem a șaptea țară ca mărime din Uniunea Europeană. Victor Ponta a pozat, iar Crin Antonescu a arătat necunoaștere, deși el este profesor de filosofie, în ceea ce înseamnă dictatură atunci cînd a spus că la noi este dictatură de tip Mussolini. Nici nu poate fi vorba de așa ceva. E clar că nu au reușit să convingă. Toate acestea nu sînt decît visele de mărire ale lui Ponta și Antonescu. Nu le face cinste, iar românii știu să discearnă ce e bun și rău. Țara trece prin momente dificile, de criză economică, și nu numai noi, e criză mondială. Era mai bine să se așeze la masa negocierilor, să vină cu propuneri, cu soluții concrete pentru a depăși aceste dificultăți.

Laurențiu Leoreanu a vorbit de tratatul semnat recent la nivel de Uniune Europeană în privința măsurilor de disciplină fiscală, tratat la care țara noastră a aderat întru totul, alăturîndu-se altor 24 de țări. Singurele care au avut retincențe au fost Marea Britanie și Cehia. Laurențiu Leoreanu a apreciat ca pozitivă ralierea României la această înțelegere, considerînd că, în acest fel, ”România se află în plutonul Uniunii Europene” și că ”se confirmă că pașii făcuți de țara noastră, în ciuda greutăților, arată o creștere economică, iar în scurt timp această creștere economică se va resimți și în creșterea nivelului de trai al populației”. ”România a crescut în Uniunea Europeană ca nivel de încredere. Este o reușită, un cîștig. România este un stat care a luat niște măsuri, iar asta se vede în rezultate și oferă perspective în viitorul apropiat”, a mai spus Leoreanu.

Toader Mocanu: Greva parlamentarilor din opoziție nu este decît un joc de imagine, care a început cu anunțarea demisiilor, apoi, văzînd că nu este juridic posibil asta, că nu ar face decît să se organizeze alergeri parțiale pe colegiile respective, au venit cu ideea aceasta, a grevei parlamentare de lux. Să fim bine înțeleși: ei nu renunță acum decît la 50 de lei, cît este indemnizația de ședință! De ce, dacă tot vor să protesteze, nu renunță la hotel, la mașini, la staff-ul de funcționari? Din contră, au venit la împărțirea funcțiilor la începutul sesiunii, le-au preluat și apoi au spus că ei sînt în grevă parlamentară. Și nici măcar nu sînt toți, există suficiente voci și de la ei care nu s-au raliat la acest demers. Mi-aduc aminte ce spunea Ion Iliescu – ”Nu se pleacă de pe cîmpul de luptă”. Pentru un parlamentar, cîmpul de luptă este Parlamentul, ședința de plec, unde trebuie să fie prezent ca să susțină interesele celor care l-au votat. Ei fac grevă. Comisiile de specialitate în care au majoritatea – cea Juridică, de Apărare, de Externe – sînt nefuncționale. Nu mai spun de cele peste 800 de proiecte legislative care așteaptă să fie dezbătute. Costurile acestei greve pentru cei 215 parlamentari USL sînt de peste 53 de miliarde de lei vechi, adică peste 1,2 milioane de euro. Pe lună!!! Să-i judece cei care i-au ales, să-i judece românii dacă poziția pe care au adoptat-o este una corectă. Din punctul meu de vedere, au ales varianta lașului, a fugii de răspundere.

Marius Rogin a completat: Cei doi lideri ai USL, domnii Ponta și Antonescu, în trei ani de mandat, patru ani de mandat, au doar 3-4 prezențe în plen. Cu alte cuvinte, ei erau deja în grevă, nedeclarată. Faptul că parlamentarii intră în grevă înseamnă că lupta de idei se transformă în luptă de stradă. Ne reîntoarcem la evenimente nedorite, Timișoara, mineriade… Această Uniune nefericită vrea să transforme și sindicatele în mijloace de luptă. ODL nu și-a propus să căștige voturi în detrimentul bunăstării cetățenilor. Măsurile luate au fost pentru bunăstarea viitoare a românilor, nu pentru cea proprie. Cît PSD a fost la guvernare cu PDL, nu a avut grija dacă o măsură e bună sau nu, ci cîte voturi cîștigă sau pierde prin acele măsuri.

a consemnat Dana OSTAHIE

adolescenteen news

8 COMENTARII

  1. Fantastic! Ce tupeu au jegurile astea! Atat puteti? Asta este noua campanie pe care ati pus-o la cale? Atacurile si jignirile? “Nemultumitii sint de fapt foarte putini???” Pe ce lume traiti?? Cand s-a umplut Piata Universitatii nu mai stiati cate comisii de dialog sa infiintati. Credeti ca ati scapat atat de usor?? De fapt n-aveti cum sa vedeti cata lume e nemultumita pentru ca aveti geamurile fumurii la limuzine. Sunteti siguri ca veti castiga prin furt? Probabil ce ati facut la alegerile din Colegiul 6 va fi apa de ploaie! Nu ati reusit decat sa fiti penibili. Probabil de asta erati atat de vehementi. Cum era de asteptat, interesul (ciolanul) i-a impacat pe Stefan si Pruteanu. Nu va e sila cand va uitati unul la altul? Noua ne este sila cand ne uitam la voi!

    • Salut jegurile astea dupa 20 de ani face reforma in Romania si va contiunua sa faca reforme in tara noastra draga. Aratami in ultimi doua zeci de ani care ministru al invatamantului a pus piciorul in prag si a spus stop spaga si copiatul? Dar de obicei cei care jignesc 90 la suta sant trantori care taie frunze la caini si le place sa stea cu mana intinsa la stat, ca daca erau destepti mergeau afara si isi cautau de lucru, dar foarte multi sant TUFA DE VENETIA, asa santem noi Romani cum avem sa ajungem in varful miramidei, vine masina comunista de manipulare si dezinformare care iar mint prosti, si care cei mai multi ii si cred asa cum il cred si pe LISINATUL, pana acolo a ajuns Romania…

  2. Va inteleg sustinerea pentru reformatori, in special pentru ministrul invatamantului. Argumentele gramaticale din text sunt elocvente. Mi-e cunoscut si indemnul de a merge in strainatate sa muncim, asta apropo de masina comunista de manipulare si dezinformare. Va doresc sa traiti bine. In contextul actual noi ne dorim doar sa putem trai. Succesuri!

  3. Sa nu bagam in seama aceste personaje care incearca sa trimita cate un mesaj PRO PDL noi poporul roman trebuie sa aducem atmosfera de prietenie intre cetateni, de a schimba atmosfera de crispare in care traim combinata cu o stare de frica.Acest aspect se poate realiza prin schimbarea masiva a politicienilor. Oamenii de bine din fiecare judet trebuie sa se adune asa cum trebuie facut la Neamt.Stefan,Tarata,Pruteanu si ceilalti care conduc ostilitatile in judet trebue marginalizati politic si acest lucru nu se poate realiza decat printr-o prezenta masiva la vot a cetatenilor de buna credinta. Cu aceasta demisie a guvernului se incearca ultima sansa de a mentine PDL in cursa pentru putere. Stefan cu echipa sa de hoti va incerca inca o data sa fraudeze alegerile locale din judet cat si la nivel de tara.

  4. Domnul Stefan le stie pe toate cu mult timp inainte. Citez “avem nevoie de un alt guvern” ceea ce ma face sa cred ca acest Stefan are un mare cuvant de spus in capul mafiei care conduce tara.
    Se arunca cu praf in ochi romanilor -trebuie neaparat sa pice BASESCU ca altfel suntem morti si acest Basescu nu pica decat cu multa lume in strada.VICTORIE ROMANI – sa nu se renunte la proteste

  5. marturisesc ca am un oarecare desconfort cand vad chipurile unor oameni ce vor sa apara democrati iar in argumente se contrazic.in primul rand nu inteleg indignara ca unii romani merg la ue si spun si altceva decat bi.giga.etc.a spune ca in romania este democratie adevarata este o tampenie.da este democratie daca esti protejat de pdl,unpr,etc.nimeni nu te incurca.personal la cabinetele deputatilor si senatorilor de la sediu pdl(de ce?)nu prea se vede imbulzeala cetatenilor sa-si spuna pasul ei merg in fata teatrului.pruteanu nu are ce sa ne spuna pana nu-si clarifica problemele cu ani,dna,la un demnitar nu astepti judecata care dureaza ani de zile ci demisia de onoare.la ceilalti sfatuitori in evidenta este doar tupeul incolo nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.