Portocala politică

N-am crezut că voi (mai) ajunge vreodată să scriu despre un om/ domn/ individ numit Ioan Iulius Trapiel. Am scris în 1992 cînd respectivul, beneficiind de aura de revoluționar local, înhăitat apoi cu șmecheri ajunși pe funcții politice înalte, a transformat noua putere în afacere aducătoare de profit. Și sediul FSN, unde era mare șef, în club/ societate comercială! A fost un scandal imens la timpul respectiv, dar cum revoluționarul Trapiel – sprijinit fără limite de cei care-i girau afacerile – are întotdeauna dreptate, totul s-a mușamalizat. Revoluționarul de Piatra Neamț a știut să-și gestioneze perfect traseul. A devenit investitor strategic într-un bar plin de povești interesante. A ajuns șef de asociație (a Revoluționarilor din Decembrie ’89 Piatra Neamț) și, din această calitate, s-a erijat într-un fel de intermediar între autorități și revoluționarii care credeau în el. Terenuri, locuri de veci, spații comerciale au fost discutate și răsdiscutate. Anual, în decembrie, Trapiel se plimba cu o agendă confiscată la revoluție și o prezenta ca pe sfintele moaște dătătoare de noroc. Apărea în emisiuni, unde împroșca cu invective la cei care n-au fost revoluționari ca el și care au trădat revoluția. Și dădea de înțeles că știe el multe despre mulți și că, odată și odată, o să dea totul pe față. În anul de grație 2012, Lulu – pentru prieteni – a reapărut pe firmament, în mijlocul protestatarilor din fața Teatrului Tineretului. Cu megafon, vocal și instigator în momentul în care apăreau camerele de luat vederi, bătînd cruci pravoslavnice cînd clipea becul pentru înregistrareși apoi rînjind cu subînțeles cînd plecau reporterii. Ce credeți că-l mîna pe domnul Trapiel la protest? Scîrba de Băsescu, de PDL, de mafioții locali, cum zice el? Nici vorbă, oameni buni.

Pe Trapiel îl doare propriul buzunar , vezi indemnizație de revoluționar suspendată la plată și, mult mai important, a întrevăzut la orizont posibilitatea de a reveni în prim planul unor dezordini propulsatoare de alte portocale aducătoare de venit. Îl mai doare pe Trapiel că foștii tovarăși au ajuns bine și el tot la portavoce a rămas. Onisei a ajuns ministru, Vornicu  senator , Diaconu consilier local și șef în fostul PD, iar el își pierde subvenția de revoluționar. Șeful de bar s-a făcut și șef de partid, ca un revoluționar care se respectă. A încercat cu fiul altui revoluționar de profesie – vorbim aici de fotomodelul pentru pulovere, Petre Roman, copilul lui Neulander, român neaoș -, să pună bazele unui partid născut mort, pe numele său ”Forța Democrată”. O altă încercare de a pune mîna pe ce a mai rămas de jufuit și vîndut în țară/ județ. Semn că gașca nu a învățat nimic din ce se întîmplă în România sau noi n-am priceput că există și portocale stricate.

Valentin BĂLĂNESCU

1 COMENTARIU

  1. despre acest mizerabil pietrean zis TRAPIEL IULIUS ZIS si lulu am multe de spus cu ce se ocupa inainte de revolutie prin resturantul Central cum buzunarea betivi la inchiderea localului si le fura banii informatii la politie ca doar avea neamuri acolo ( OUATU ) vomita tot la militie sa -i poata accepta furtisagurile care le facea. Nu stiu cum de nu ia rupt capul nimeni pana acum ca multe a mai facut javra asta cu tupeul lui de fatalau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.