SALUT FIERBINTE!

Un grup de evrei face o excursie la Moscova. Ajung aici exact într-o zi în care toată suflarea moscovită era în Piața Roșie la paradă. Grupul, prins de șuvoaiele de manifestanți, ajunge în fața tribunei oficiale cînd, din mijlocul lor, Ițic, făcînd semne de simpatie spre oficiali, începe să scandeze: Salut fierbinte! Salut fierbinte! Rifca, prezentă și ea în grup, îl trage de mînecă și îl întreabă de ce strigă salut fierbinte. ”Pentru că e periculos să strig: «Arză-v-ar focul!»”

Cînd zeci de mii de oameni sînt îngropați în nămeți, cînd au murit în această iarnă multe zeci de oameni, cînd foarte mulți dintre ei nu au reușit zile întregi să iasă din case, cînd au ajuns să se stea cu mortu-n casă, cînd mii de localități au rămas fără hrană, fără foc, medicamente și apă, iar apelurile lor, strigătele lor disperate de ajutor nu sînt ascultate de nimeni sau, chiar dacă cineva îi ascultă, nimeni nu îi ajută, începi să te întrebi ce fel de țară e asta, în care oamenilor nu li se acordă nici o atenție?

Nu știu alții cum gîndesc, însă eu cred că, dacă, în loc să îi ajuți pe oameni, te preocupi de probleme de protocol, de cumetrii, de tăieri de moț sau de ungeri ministeriale, cuvîntări, strîngeri de mîini și mulțumiri reciproce punctate cu cupe de șampanie, asta dovedește un dispreț suveran față de cetățean.

După încheierea cu succes a ungerilor, primul ministru a încălecat pe un elicopter și a descălecat acolo unde cică ar fi probleme. Vizitele au avut loc la prefecturile celor două județe ”cu pretenții”, nu acolo unde e iadul, unde au murit oameni, fiindcă nu e frumos să-l expui pe tînărul prim-ministru la pericole. Așa se face că ”realitatea” prezentată la prefecturi a dat posibilitatea d-lui Ungureanu să tragă următoarele concluzii: 1- ”Nu sînt lucruri care să îngrijoreze!” și 2- ”Este inadmisibil ca oamenii să stea în casă la căldură, iar militarii să dea la lopată și să-i deszăpezească!”

Dacă asta ați înțeles din drama acestor zile, primiți, vă rog, stimate domnule prim-ministru M.R. Ungureanu, urările noastre de succesuri și un SALUT  FIERBINTE!!!

Îmi voi permite să o contrazic pe d-na Elena Udrea, care a spus ”avem un premier care corespunde modelului cerut de Piața Universității” și să îi sugerez să descindă în pomenita piață, să verifice dacă are sau nu dreptate. Doamna Udrea a afirmat că ”s-a regăsit alături de Ion Cristoiu”.

Alături de români o asigur că nu se va regăsi niciodată!

Cornel NICOARĂ

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *