Mov

Am aflt una care duce a nățărâmbă de școală primară, cu elevu prins cu foi mâzgălite cu măscări. Cică un nene conselier de la cejeu, mai otevist pe la gingie de pe vremuri, o dat cu nările în fasole ca să nu zicem alte secreții și o semnat un act mai devreme decât prevede legea. Ca să dreagă busuiocu, o țușit de tri ori, o dat din coate, s-o răsturnat un pahar de apă peste act, s-o tămânjit cerneala, s-o uscat hârtia, s-o scris din nou ora corectă și gata. Acuma, noi știam că o seamă de aleși n-o luat cu rigleta peste dește la caligrafie, dar parcă nu mai contează, că una scrie pe acte, alta se face în fapt, o mână spală pe alta și dreapta semnează pentru comisioane. Aferim!

Șpionetele nostru palmat prin ungherele cejeului ne-o transmis pe firu scurt, în Morse. ca să nu se prinză ceilanți șpioneți cu dinți de aur, cum că junele șăf de a pepededeul județului o dat buzna-n birăul vicelui încă nebântuit de incompatibilitate cu o problemă spinoasă: cum să se face ca soțietatea care are grijă de drumuri și aruncă omătu unde-i convine, să apară ca find erectă și nu falimentoasă cum vrea alții și este de fapt. Și dacă o văzut că vicele nu joacă șeptică-n doi, o luat-o pe firu apei pe la juriști, să se dumirească cine poate să semneze o așa țidulă în afară de dom prezident, prin care să se mărească capitalul soțial repede și legal, ca să apară Drupo fleașcă de bănet, cu sculele în poziție de tragere și alte cele. Acuma suntem și noi curioși cine se prinde să vânză un cal mort drept bidiviu de curse, fără să-l supere pe dom președinte, fără să sară DNA-ul de ceva în sus, fără să știm noi … și așa mai departe.

Și dacă tot am pomenit de Drupo, cu picioarele în faliment și pusă pe strâns șuruburi la sifoanele cu ieșiri de bani, aflăm că după ce o fost dată la pepededeu spre gospodărire (sanchi, zice cumătru) un nene s-o gândit brusc că e prea multă smoală-n soțietate și ce ar fi s-o deie la alt nene de la un trust dă construcții, că-i băiet bun, de comitet și poate mai ajută și el cu câte ceva. Acuma, noi nu pricepem. Ori se duce la vale soțietatea, ori o seamă vrea să se duce la vale, că dacă e pe economii de unde au de dat cadouri, că smoala asta nu-i ca biscuiții, se aduce pe bani și coastă ceva parale. Așteptăm să videm dacă mai circulă și alte cadouri, ori soțietatea o să devină un fel de ”La vache qui rit” din care să pape toată lumea îmbrăcată în mov.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *