Dragoste și politică

Când vine vorba de unire în cugetul politic și-n simțirile amoroase, județul Neamț are destule exemple pentru a demonstra că politica poate fi o adevărată săgeată a lui Cupidon. Indiferent că vorbim despre cupluri deja consolidate, despre căsătorii bine înfipte sau de perechi aflate abia la începutul drumului în doi, realitatea este că pe unii politica nu numai că nu-i dezbină, dar îi și unește.

 Amor democrat-liberal

 oana bulai si adrian nitaLa politică, în general, ca-n fotbal, toată lumea se pricepe. Dar la politică și dragoste în același timp, mai puțini. Un exemplu poate fi al Oanei Bulai. A fost consilier local PDL la Roman, la vremea aceea fiind căsătorită cu un om de afaceri, simpatiza(n)t democrat-liberal. Între timp, valurile vremii și-ale vieții au făcut ca Oana Bulai să nu mai fie și Afetelor. Asta nu înseamnă că a renunțat la a mai crede în dragoste. După cum mărturisea, chiar într-un interviu acordat Mesagerului de Neamț, și după cum postează cu tărie pe online ”Love is my only reality”. La asta contribuie, bănuim, din plin și prezența alături de ea a partenerului Adrian Niță, de asemenea de factură PDL, (fost) director al Direcției județene de Tineret și Sport. Cei doi s-au cunoscut pe linie de partid, s-au apropiat odată cu un clasament al celor mai chipeși oameni politici din județ, realizat în urmă cu câțiva ani de Oana Bulai la o televiziune romașcană și, din aproape în aproape, au ajuns să formeze un cuplu. Și unul chiar fericit, dacă e să ne luăm după dovezile postate pe paginile de socializare.

 Iubiri social-democrate

 O altă pereche bine închegată politic, sentimental și din punctul de vedere al stării civile este familia Manoliu. Dan Manoliu este vicepreședinte CJ Neamț, iar soția acestuia a fost cea care răspundea de cabinetul parlamentar al regretatului Victor Surdu, când acesta a fost ales deputat de Neamț. Social-democrația pare să le tihnească soților Manoliu la nivel ideologic, însă doar în stare pură. Social-democrația în mezalianțe nu e la fel de plăcută.

Dan Manoliu vorbește mereu cu duioșie despre soția lui, dar când disputele de la județ îl obligă la ședințe prelungite (în plen sau la partid) îl apucă regretul că iar n-ajunge acasă sau ajunge la fix ca s-o găsească supărată. Ce-i drept, mai încearcă o compensație, pe la mese în fapt de seară, oficiale sau nu, la partid sau nu neapărat… Vicele de județ este primul care admite că ”norocul” lui e că nevasta e înțelegătoare

Oana și Bogdan Onu fac politică în PSD de mai bine de 12 ani. El, avocat, este consilier județean la al treilea mandat, în timp ce ea, medic, a ocupat, până în septembrie anul trecut, funcția de președinte al Organizației de Femei a PSD Roman. Oana Onu este în acest moment director medical la Spitalul Roman, prima funcție publică obținută de când este în partid. Împreună au doi copii, un băiat și o fată. Nașii mezinului sunt de la PDL, Lucian și Florentina Pascariu.

Lucian Pascariu a fost consilier local și e în cărți pentru un mandat de consilier județean, rămas vacant recent. Florentina a condus organizația femeilor democrat-liberale din Roman, până în 2011, când a lăsat organizația pe mâinile altei doamne, Carmen Jora, soția consilierului județean PDL Aurelian Jora.

 Unii nu amestecă iubirea cu politica

dorinel ursarescu La nivelul consilierilor locali romașcani, indiferent că vorbim de cei PDl, PSD sau PNL, partenerii de viață patricia ursarescusunt ținuți departe de ochii publici și politici. Poate unii să aibă carnet de partid, dar la vedere nu prea se arată. În general, iar excepțiile sunt puține, soții cu funcții nu-și expun soțiile în fața iubirii… electoratului. Mai fac concesii în zile de scrutin, că atunci familia cântărește greu în imaginile televizate, dar cam atât.

Senatorul PSD Ioan Chelaru, de exemplu, este unul din cei care separă bine și atent lucrurile. Chiar dacă la parlamentarele din 2012 și-a stabilit drept slogann ”Sunt acasă pentru fiecare”, Ioan Chelaru își protejează cu grijă viața de familie. Soția sa, Dorina Chelaru, medic de profesie, nu e împinsă deloc în fața camerelor de luat vederi și nici nu prea apare în viața public-politică.

La fel se poate spune și în familia deputatului Dorinel Ursărescu, unde soția, Patricia, are o prezență mai mult decât discretă în public. Publicul larg, desigur.

Mai deschisă a fost relația dintre fostul deputat PDL Marius Neculai și Andreea, tot Neculai, cel care ”i-a permis soției” să vină cu opinii vizavi de politică, aceasta participând, de altfel, la ultimele conferințe de presă prin care romașcanul spunea ”te pup, pa pa” PDL-ului. Se întâmpla pe vremea când iubirea din PDL s-a dovedit o ”relație de compromis”, locul lui Marius Neculai la parlamentarele din 2012 fiind luat de deputatul actual Elena Udrea.

 Elena ot Roman

Familia Leoreanu si Elena UdreaDacă tot am pomenit-o pe Elena Udrea, la vremea la care s-a ales deputat de Roman și Ion Creangă, aceasta era căsătorită cu omul de afaceri Dorin Cocoș. Apariții în familie nu prea au avut în campania electorală, însă imaginile din ziua votului la parlamentare, cu multă zăpadă, zâmbete și braț la braț au persistat multă vreme pe retina electoratului și poate or mai fi și acum pe pagina de facebook a deputatei. Deși n-a trecut decât vreun și două luni, Elena Udrea a făcut multe schimbări în viața sa, politică și personală. A divorțat amiabil de Dorin Cocoș, a divorțat mai puțin amiabil de PDL, s-a alăturat Mișcării Populare (pe partid, nu pe fundație) și are planuri mari de viitor. Planuri care, în ciuda zvonurilor, nu-l includ pe primarul Laurențiu Leoreanu.

Și așa ajungem la primarul Romanului. Care, în primul mandat și o bună bucată din al doilea, și-a ținut soția departe de ecranele tv și de ziare. Discreția s-a dus pe apa Sâmbetei după campania parlamentarelor, când aparițiile în public ale Elenei Udrea cu Laurențiu Leoreanu și ale lui Laurențiu Leoreanu cu Elena Udrea au fost și dese, și intense.

Din varii motive, s-au pornit zvonurile, iar bietul primar de Roman s-a văzut nevoit să iasă în conferință de presă ca să le demonteze: ”Am auzit prin oraș că sunt în pragul divorțului. Aș vrea să-i liniștesc pe oameni. Eu sunt un familist convins. Săptămâna trecută, l-am operat pe băiatul cel mare și am fost cu soția împreună. În toamnă, vom cununa o pereche de tineri. Oamenii care au proiecte de viitor și ar vrea să divorțeze, nu și-ar face astfel de planuri”, declara Laurențiu Leoreanu în luna mai 2013. El nu uita să precizeze că ”Eu îmi iubesc soția mai mult decât orice. Locul soției mele nu poate fi luat de nicio femeie, așa că ea este sufletul și inima mea și vom rămâne împreună până când moartea ne va despărți”. Că așa o fi, s-o vedea. Cert este că din acel moment doamna Leoreanu, Anca Leoreanu, n-a mai lipsit de la nicio apariție în colegiu a Elenei Udrea, de la nicio conferință de presă la care participa și primarul, nici măcar de la Hora Unirii, dacă așa a cerut situația.

Claudia MATEI

pietricica turism

2 COMENTARII

  1. Soţiile oamenilor politici fac bine când cer soţilor să păstreze distanţa de d-na Elena Udrea. Blonda otrăveşte tot ce atinge precum bruma florile toamna târziu. Se îmbârligă cu orice pofticios, banul să iasă. Priviţi atent ce a reuşit să facă din PDL. Periculoasă ţiganca!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.