Șeful Poliției Piatra Neamț anchetat pentru purtare abuzivă

cezar filipÎn urma apariției înregistrărilor video, prezentate de mesagerulneamț.ro aici, am primit la adresa redacției comunicatele de presă ale IPJ Neamț și IGPR:

Comunicat IPJ Neamț

La data de 19.03.2014, Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț s-a sesizat din oficiu, în urma vizualizării unor imagini, ce se regăseau pe o rețea de internet, cu șeful Poliției municipiului Piatra Neamț, în timp ce lovea o minoră, în sediul instituției, în data de 08.03.2014. Din primele verificări, a rezultat că șeful Poliției mun. Piatra Neamț a fost surprins pe camerele de supraveghere ale instituției, în timp ce lovea minora T. A., de 14 ani, din mun. P. Neamț, în prezența unui alt polițist, respectiv un ofițer de poliție din cadrul Biroului de Investigații Criminale Piatra Neamț. Față de cei doi polițiști s-a dispus declanșarea unei cercetări disciplinare de către Biroul Control Intern al IPJ Neamț, în vederea stabilirii împrejurărilor comiterii faptei, a vinovăției polițiștilor și a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț sub aspectul comiterii infracțiunii de purtare abuzivă. Minora în cauză se afla la sediul Poliției Municipale Piatra Neamț, după ce aceasta a fost identificată și depistată ca persoană bănuită de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, faptă sesizată în data de 08.03.2014, în jurul orelor 11.45 și în urma căreia a fost rănită o femei de 77 ani, din Piatra Neamț.”

Comunicat IGPR

Din dispoziția inspectorului general al Poliției Române, ofițeri specialiști din cadrul Direcției Control Intern – I.G.P.R. se deplasează la I.P.J. Neamț, în vederea efectuării de verificări, cu privire la incidentul în care au fost implicați doi polițiști nemțeni.Șeful Poliției Române a solicitat celeritate în stabilirea situației de fapt și dispunerea de măsuri, conform prevederilor Legii nr. 360/2002 privind statutul polițistului“.

3 comments

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *