Comunicat de presă Asociația Sens Civic Piatra Neamț – marș împotriva exploatării gazelor de șist

În data de 6 aprilie 2014 se va desfășura în Piatra Neamț un miting și un marș împotriva exploatării gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice. Evenimentul va avea loc între orele 15-18 în fața Teatrului Tineretului și marchează Ziua Natională de Luptă împotriva Fracturării Hidraulice.

Pe 6 aprilie 2014 vor avea loc simultan, în peste 60 de localități din România și în orașe din străinătate, mitinguri și marșuri la care vor participa cetățeni preocupați de viitorul României, de sănătatea copiilor și de protecția mediului, precum și aproape 100 de ONG-uri din toată țara.

Nemțenii își exprimă astfel îngrijorarea față de concesionarea unei părți a județului în vederea explorării / exploatării gazelor de șist, prezența firmei SC Prospecțiuni SA fiind un prim indiciu în acest sens.

Cu prilejul „sărbătoririi” Zilei Naționale de Luptă Împotriva Fracturării Hidraulice, Asociația Sens Civic vă invită duminică, de la ora 15.00, în fața Teatrului Tineretului, să vă alăturați mișcării naționale de îngrijorare față de modul inacceptabil în care sunt vândute resursele și sunt tratați cetățenii acestei țări. Ne exprimăm îngrijorarea față de modul în care sunt încălcate proprietățile și drepturile locuitorilor din județul Neamț și nu numai, cu încuviințarea tacită sau chiar sprijinul autorităților statului.