Cui nu-i place porumbul fiert? Consumat ca atare sau în salate, specialiștii în nutriție spun că porumbul nu trebuie să lipsească din alimentația zilnică, deoarece acesta reduce riscul apariției bolilor cardiace, datorită conținutului bogat de vitamina E – antioxidant care protejează inima. Potrivit obiectiv.info, această cereală conține din belșug un carotenoid numit beta-cryptoxanthin, care are proprietatea de a preveni apariția cancerului la plămâni.
Nutriționiștii spun că o cană cu boabe de porumb oferă 15 la sută din necesarul zilnic de acid pantothenic, vitamina B5. Această vitamină e folosită pentru transformarea carbonaților complecși în glucoză, care alimentează energia organismului. În plus, beta-carotenul din porumb crește rezervele de hemoglobină, o proteină care transportă oxigenul la celule și ajută la prevenirea oboselii. Hidrocarburile din compoziția chimică a porumbului dau energie și nu permit depunerea grăsimii.
În același timp, aceeași cană cu porumb oferă 24 la sută din necesarul zilnic de thiamină, necesară pentru sinteza unui neurotransmițător esențial pentru memorie. Lipsa acestui compus din organism are legătură cu instalarea senilității și a bolii Alzheimer.
Aurelia Apostol, AMPress
Category: Sănătate