Peștele nu trebuie să lipsească din alimentația noastră este recomandarea oricărui medic. Consumul de pește de cel puțin două ori pe săptămână reduce riscul de depresie cu până la 25%, însă acest efect a fost observat doar în cazul femeilor, arată un studiu al cercetătorilor australieni. Potrivit realitatea.net, în studiul publicat în American Journal of Epidemiology se afirmă că acest fapt este generat de nivelul crescut de acizi grași Omega 3 din pește, care interacționează cu hormonii sexuali feminini estrogen și progesteron, pentru a menține funcționarea corectă a creierului.
O echipă a Institutului de cercetare Menzies din Australia a monitorizat peste 1.400 de bărbați și femei, cu vârsta cuprinsă între 26 și 36 de ani, pentru o perioadă de cinci ani.
Fiecare participant la experiment a ținut un jurnal al dietei pe care a urmat-o în acest interval – pentru a se vedea cât pește a consumat, inclusiv fructe de mare, creveți și midii -, făcându-se ulterior legătura între dieta fiecărei persoane și sănătatea mintală a acesteia.
Chiar și după luarea în considerare a factorilor de risc pentru sănătate, cum ar fi fumatul, exercițiile fizice, consumul de alcool, educația și locul de muncă, a fost descoperită o legătură puternică între consumul de pește și incidența depresiei.
“În cazul femeilor, fiecare porție de pește adăugată în meniul săptămânal a dus la reducerea cu 6% a riscului de depresie în perioada imediat următoare. Femeile care mâncau regulat pește mai mult de două ori pe săptămână prezentau un risc cu 25% mai mic de a suferi de depresie în perioada imediat următoare comparativ cu cele care mâncau pește mai rar de două ori pe săptămână. În cazul bărbaților, consumul de pește nu a fost asociat cu reducerea riscului de depresie. Faptul că efectul protector a fost observat în cazul femeilor și nu al bărbaților ar putea fi Citește mai mult
Source: http://ampress.ro/sanatate/ce-nu-stiai-despre-consumul-de-peste/