Guliile sunt excelente pentru sănătate și ideale pentru diverse cure de slăbit. Sunt pline ochi de vitamine și minerale, având cu toate acestea un conținut scăzut de calorii: doar 27 calorii la 100 g de gulie, noteaza obiectiv.info. Gulia este însă un aliment din aceeași familie cu varza de care acum, în plin sezon, ar trebui să ne bucurăm din plin. Nu are un gust rău, ba unii chiar o găsesc gustoasă, având un gust plăcut, dulceag-răcoritor. Una peste alta, guliile sunt excelente pentru sănătate și ideale pentru diverse cure de slăbit. Sunt pline ochi de vitamine și minerale, având cu toate acestea un conținut scăzut de calorii: doar 27 calorii la 100 g de gulie. Marele avantaj al consumului guliei este acela că este un aliment permis și în cazul diabetului, favorizând reglarea nivelului glucozei din sânge. Guliile au 0 colesterol, 0 zaharuri și doar 0,2 grăsimi la suta de grame. În schimb, specialiștii avertizează să aveți mare grijă dacă suferiți de afecțiuni ale tiroidei. În acest caz nu ar trebui să consumați gulie căci aceasta conține glicosinolați ce împiedică asimilarea iodului de către tiroidă. Mai trebuie să știm că în compoziția guliei găsim minerale precum potasiu, magneziu, calciu, sodiu, fier, mangan și cupru și de aceea este recomandat să fie consumată în stare proaspătă (pentru a-i păstra toate proprietățile), înăbușite sau fierte. Într-o cantitate semnificativă, gulia conține și fosfor, substanță minerală ce are un rol important în întărirea sistemului imunitar și a accelerării procesului de vindecare. De asemenea, fosforul ajută la menținerea sănătății gingiilor și a dinților și este esențial în procesele de creștere. Copiilor în creștere sau celor suferind de rahitism li se recomandă să consume suc proaspăt de gulie. Având proprietăți tonice și mineralizante, sucul de gulie, în combinație cu sucul de morcov (gulia nu conține Citește mai mult
Category: Sănătate