O ceașcă de cacao consumată în fiecare seară, înainte de culcare, ar putea opri evoluția maladiei Alzheimer și a altor boli degenerative ale creierului, se arată într-un nou studiu realizat de cercetătorii americani, potrivit dailymail.co.uk.
Testele realizate de oamenii de știință de la Mount Sinai Hospital din New York au arătat că un anumit tip de cacao împiedică grupurile de proteine dăunătoare să se depună pe creier și să deterioreze celulele nervoase, boala astfel evoluând. Astfel, soiul de cacao numit “Lavado” este bogat în polifenoli – antioxidanți care se găsesc și în fructe și legume, despre care studii anterioare au arătat că previn dezvoltarea bolilor degenerative ale creierului. De asemenea, echipa de cercetători a testat alte soiuri de cacao, însă “Lavado”, care conține cel mai mare nivel de polifenoli, a reieșit a fi cel mai eficient pentru a combate acumularea de proteine dăunătoare. Deoarece pierderea funcției sinaptice ar putea juca un rol esențial în pierderile de memorie mai mult decât pierderea celulelor nervoase, salvarea funcției sinaptice ar putea reprezenta o țintă mai mare pentru un tratament eficient în cazul bolii Alzheimer, a declarat profesorul Giulio Maria Pasinetti, care a coordonat studiul. În creierele afectate de boli degenerative, precum Alzheimer, proteinele dăunătoare se grupează și completează golurile dintre celulele nervoase, afectând circuitul memoriei și alte funcții normale ale creierului. Pasinetti a sugerat că ar fi indicat ca oamenii să includă cacao “Lavado” într-un supliment alimentar, care să facă parte din tratamentul contra bolilor degenerative. Cercetarea a fost publicată în Journal of Alzheimer’s Disease.
Maria Tudor, A.M.PRESS
Source: http://ampress.ro/sanatate/efectul-nestiut-al-consumului-de-cacao/