În urma amenințărilor, procurorul interlopului Țâță și familia sa au intrat într-un program special de protecție

Protecția pentru Felix Bănilă a fost luată la solicitarea acestuia, după ce prim-procurorul a primit pe adresa Parchetului o scrisoare de amenințare din partea interlopului băcăuan, expediată din arestul Poliției Capitalei cu o noapte înainte ca acesta să fie eliberat din greșeală. Șeful Parchetului Bacău este cel care a desfășurat ancheta în dosarul în care Adrian Botez, zis “Țâță”, a fost cercetat pentru tentativă de omor.

“Scrisoarea pe care am primit-o de la Botez conține un anumit mesaj, care poate fi interpretat ca o amenințare. După ce m-a apreciat pentru modul în care mi-am desfășurat activitatea, în finalul scrisorii îmi spune că este «ferm convins» că se vor reîntâlni, «în poziția confortabilă a două persoane deopotrivă onorabile». În aceste condiții, desigur că mi-am luat niște măsuri speciale, în sensul că mi-am reinstituit măsura de protecție atât pentru mine, cât și pentru familie, pe care am mai avut-o și în trecut”, a declarat corespondentului MEDIAFAX prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, Felix Bănilă.

Referindu-se la modul de a acționa a lui Țâță, Felix Bănilă declara  în exclusivitate pentru Mesagerul : ”Eu îi cunosc psihologia lui Țâță și am înțeles exact ce vrea să-mi transmită. Mi-a scris cât mă apreciază, că sunt un profesionist foarte bun, că are sentimentul că ne vom revedea foarte curând și se va bucura să mă întâlnească. Eu m-am uitat pe încheierea de ședință de la Înalta Curte și nu înghit gogoașa asta cu greșeala. Scrie foarte clar că „deduce din pedeapsă”, nu aveai ce greși. Dar au mai fost întâmplări cu domnul Țâță și la Neamț, așa că nu mă mir. Am fost anunțat „L-am prins! Unde vi-l aducem?” pentru ca peste câteva minute să mi se spună că nu era el. Și atunci probabil a fost tot o „greșeală”, dar eu nu cred”.

Reamintim faptul că trei subofițeri de la arestul Poliției Capitalei, cercetați în prezent de procurori, ar fi interpretat în mod greșit documentul trimis de instanță în care  se arăta că Adrian Marin Botez a fost condamnat definitiv la zece ani de închisoare  și ar fi crezut că Botez trebuie de fapt pus în libertate, astfel că acesta a fost eliberat în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie.

Polițiștii bucureșteni l-au căutat pe Adrian Botez pentru a-l reîncarcera, însă până în prezent acesta nu a fost găsit.

alegeri locale psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.