Timpul de gatire: 30 min
INGREDIENTE
9 oua
9 linguri faina
1 litru lapte
250 g zahar
200 g unt topit și racit
arome (rom, coaja lamâie, coaja portocala, esențe ( in functie de preferinte)
1. Galbenușurile se separa de albușuri. Se bat galbenușurile cu zaharul pâna se albesc, se adauga untul topit și racit, apoi, treptat, se adauga laptele amestecând încontinuu cu un mixer la viteza mica și se adauga și aromele.
2. Albușurile se bat spuma, se încor poreaza ușor faina în ploaie amestecând încet de jos în sus, pentru a pastra consistența pufoasa.
3. Peste albușuri se adauga compoziția de galbenuș și se amesteca delicat, pâna la omogenizare.
4. Compoziția obținuta se toarna în tava tapetata cu hârtie de copt și se da la cuptor pentru 25-30 minute, la 180°C pâna se rumenește frumos.
Ioana Nedelcu, A.M.PRESS