Ziarul Mesagerulneamt.ro își face datoria morală de a prezenta cititorilor comunicatul primit din partea DSP. Îl publicăm exact așa cum a fost transmis, fără număr de înregistrare, fără semnătura directorului instituției și mai ales fără măsuri.
DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA
INSPECTIA SANITARA DE STAT NEAMT
INFORMARE PRIVIND MASURILE IGIENICO-SANITARE STABILITE CU S.C. URBAN S.A., CA URMARE A EVENIMENTULUI DIN NOAPTEA DE 19/20. 07.2014 CAND HALA CENTRALĂ A PIEȚII A ARS DEVENIND NEFUNCȚIONALĂ
După stingerea incendiului, în incinta halei centrale a fost interzis accesul instituțiilor și altor personae, cu excepția celor care au atributii în stabilirea cauzelor care au dus la producerea acestuia.
Avand in vedere ca de la eveniment au trecut aproximativ 10 zile produsele perisabile au intrat in descompunere si putrefactie iar mirosul emanat creeza discomfort vecinatatilor dar si un potential risc pentru sanatatea publica.Din motivul sus mentionat pana in present nu s-a putut lua nici o masura privind indepartarea acestor produse dezinfectia si igienizarea suprafetei respective.
Conducerea SC URBAN SA a întocmit un plan de asanare a acestui focar, care va fi pus în aplicare imediat ce se va da acceptul intrării in hala, întocmind adrese de solicitare către firmele care au atribuții in acest sens, respectiv:
-S.C. PROTAN S.A. pentru resturile de origine animaliera,
-S.C. BRATNER pentru reziduurile vegetale si reciclabile
-firma autorizata DDD pentru dezinsectie, dezinfectie, deratizare.
Cu adresa nr.716937/29.07.2014 Inspectoratul Judetean de Politie Neamt, a comunicat către S.C. URBAN S.A. că cercetarea criminalistica s-a incheiat și se pot dispune măsuri pentru dezafectarea și igienizarea zonei.
Inspecția Sanitară de Stat Neamț a solicitat conducerii Pieței Centrale respectarea normelor de igienă privind reamenajarea și funcționarea chiar și provizorie a modulelor de carne și preparate din carne, produse lactate, alte produse alimentare precum si a celor de legume si fructe.
În acest sens s-a recomandat ca, acele module prin care vor fi comercializate alimente perisabile, să fie racordate la rețeaua de apă și canalizare a orașului, precum și branșarea la rețeaua electrică.
Firmele cu acest profil de activitate își vor dota modulele cu spații frigorifice de depozitare și vitrine frigorifice de prezentare.
De asemeni, s-a recomandat și suplimentarea cabinelor ecologice, precum și intretinerea în permanență a stării de igienă a acestora.
Intocmit
Insp.Mihailescu Ioan
Insp. Pavaloaie Dan